Mina kulörer!

Färg är ju härligt – väldigt svårt till en början, eftersom det finns så många olika, men med tålamod landar det ju alltid i ett val. Tänkte nu dedikera det här inlägget till att gå igenom vad jag har för färg på väggar, möbler, hyllor, kökssoffa, ja allt som någon gång träffat en pensel 😉

Vi börjar i hallen – här har jag målat väggarna i en pigg blå som jag älskar!

Kulören heter Misty Dijon och kommer från Nordsjö.

Den är sådär pigg men samtidigt mysig, som jag ville ha i hallen. Målade först en grön här, men den blev för trist på nått vis. Den blå drog liv i hallen, den satte fingret på den där känslan jag ville mötas av när jag kom hem. Lite kul att våga i hallen tycker jag, kan vara svårt att få det mysigt, men då gör färg väldigt mycket och eftersom det oftast inte är så stora utrymmen kan man ju våga ta i på en pigg färg man gillar.

I vardagsrummet är väggarna målade i en beige/grön kulör. Färgkod S2005-Y.

En kulör som passar väldigt fint ihop med saker i färg. Den är en lugn grund och väver samman färger som gult, rött, grönt, blått, orange, väldigt fint utan att det blir rörigt.

Kökssoffan är målad i en röd som är pigg men inte för ”skrikig” som jag brukar kalla starka färger. Denna är från Alcro och heter Rooster Crest.

Hyllorna är målade i samma kulör som väggen S2005-Y.

Skåpet är målat i vanlig vit snickerifärg också den från Nordsjö, men det finns ju mest överallt. Den är inte Stockholmsvit eller cremevit, utan kritvit.

Panelen i köket är målad i en mjuk ljusgul som heter Egg Flip White.

Hyllor och lister är målade i samma som väggarna i vardagsrummet S 2005-Y.

Det stora fönstret i köket är målat i linoljefärgen Vetegrå från Byggfabriken.

Färgen på köksluckorna har jag letat som en galning efter. Kunde inte minnas vad den hette. Hittade tillslut en sån där pappersbit med färgprovet på och denna är också från Nordsjö och heter E9.24.67.

Samma har jag målat om badrumsmöbeln i, blev en galet stor skillnad från den mörkbruna nyansen som var när jag köpte lägenheten. E9.24.67.

Till sist sovrummet. Där är alla väggar målade i S 2005-Y.

Jag har blivit väldigt fäst vid den färgen, den skiftar mycket beroende på var den blir målad, så på socklar o lister i köket upplevs den väldigt mycket som den vetegrå från Byggfabriken, medans den upplevs mer beige i vardagsrum och sovrum. Kontrasten mellan S2005-Y och vetegrå syns tydligt i sovrummet då båda möts – där ser man att den vetegrå är mycket varmare.

I sovrummet är jag väldigt sugen att hitta en mysig ljusgul färg istället för den som är nu, vill hitta den där fina engelska gula som finns i många hem i filmer o serier. Och så tänker jag att sängstommen som jag har mina blommor på, får vara i en annan färg som bryter av. Men mer om det projektet när det väl påbörjats, just nu är jag inte i tagen att måla om på en stund.

Nu ska jag omfamna den här lördagen med en sväng till Vasastan med Reidar och Sanna, blir mest en slapparlördag i en park eller så, med fika o lek. Har en förkylning i kroppen, så rätt skönt att bara ta det lugnt.

Har du några särskilda lördagsplaner? Fin lördag! ✨👋🏼

65

5 Comments

  • Hej Sebastian! Jag tycker din blogg är väldigt härlig och läser den dagligen som avkoppling. Men jag undrar om du har nåt tips på andra inredningsbloggar du tycker om?

    • Hej! Vad glad jag blir att du gillar bloggen <3! Ska jag vara ärlig så har jag inte så många bloggar jag följer, tycker det finns alldeles för få, iallafall som jag känner till... Men tycker mycket om Krickelins och Johanna Bradfords bloggar, dom är mina favoriter. Men några fler har jag inte som jag besöker, utan frossar mest i Pinterest för inspiration o så, det funkar lite som blogg det med, dock får man ju inte texterna där men... Du får gärna tipsa om du har några 😉

  • Tusen takk for fargekoder. Det er så ofte man forelsker seg i en farge på IG og blogg, men ikke får tak på koden. Veggfargen i din stue/hverdagsrom er fantastisk fin og jeg tror jeg skal male mitt kjøkken med den. Da fikk jeg også bekreftet at det er samme farge som @sofiawood har i sitt kjøkken. Takk for at du lager en så fin blogg 😍

    • Så lite så! 🙂 Ja det är samma som Sofia Wood, så härlig färg! Tycker du gör helt rätt i o måla den. Tack för att du tittar in här, det gör mig väldigt glad! 😍

  • Hej! Du har så himla fint hos dig! :))) Undrar om du vet vad det är för kommod i ditt badrum, den som du målat om? Är den från IKEA? Har aldrig tänkt på att man skulle kunna måla om en sådan, hur gjorde du?! <3

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam