Mina lampor

I dagarna lovade jag ett inlägg om alla mina lampor här hemma, så nu sitter jag på dagbädden vid fönstret o tänkte berätta om varenda en för er.

I hallen har jag en stor glaslampa med plisserad skärm. Foten har jag köpt från Olsson o Jenssen som bara säljer till butiker – googlade och hittade att den här butiken säljer lampfoten. Skärmen är ett loppisfynd.

På hyllan under tvn har jag nu min Cluster lampa som jag haft i sovrummet väldigt länge. Den är gjorda av flera handblåsta glasdroppar som fästs på en metallram. Finns på Artilleriet bland annat.

I sovrummet har jag lite planer på hur jag vill göra det mysigare…

Istället för Cluster lampan har här en loppisfyndad mässingsfot och vit plisserad skärm fått ta plats. Mysigt ljus när man tänder här på kvällen, fint kontrast med vitt o mässing.

I tavelväggen har jag en lampa från Frama som funkar både som lampa och hylla. Väldigt fin att ha som nattduksbord, sidobord till en soffa, eller så här som jag har det, i kombination till tavlor.

På en av hyllorna vid köksbordet har jag en loppisfyndad vit enkel porslinsfot och en mönstrad plisserad skärm som jag älskar både färg o mönster på. Fint med det beiga mot det vita och min väggfärg som är S2005-Y för er som undrat.

I taket har den röda julstjärnan fått byta plats med en Le Klint lampa som jag hittade på loppis i sommar, men som hängt hos mina föräldrar tills nu. Personen på loppisen hade inte koll vad det var för lampa, så jag fick den för några tior. Mycket nöjd med det köpet!

Formen på lampan i kontrast till min stjärna tidigare, har blivit betydligt mjukare och det passar nu på våren tycker jag allt.

I köket händer två emaljerade lampskärmar som jag köpte på Artilleriet utförsäljning. Sen har jag köpt till några meter textilsladd och fina glödlampor. Försökte hitta en länk men inte helt lätt. Fanns nått liknande på Nacka Byggnadsvård.

Till sist. Min senaste loppisfyndade lampa, eller det var inte en utan ett par som är ihopkopplade till en kontakt. Vill ju ha symmetri på hyllan bakom soffan så dessa blev perfekta.

Lampan är i vitt porslin med detaljer i mässing, design av Danska Søholm Stentøj och kom till under 60-talet. Googlade och såg att det fanns ett visst värde på dessa och då blir man ju extra nöjd med sitt loppisköp.

Även här, fint med det vita i kontrast till väggfärgen. Skärmarna jag har på lampfötterna är också dom från loppis. Här drömmer jag om två fina från Svenskt tenn, men det får bli på sikt.

35

2 Comments

    • Tack!! 🙂 Ja man kan ju hitta helt otroliga saker på loppis – Le Klint lampan är nog mitt bästa fynd hittills. Med ett tränat öga kan man springa på guld i all bråte som finns på dom där egna loppisarna – myrorna, stadsmissonen eller så, vet ju va saker har för värde, men dom privata kan vara guldgruvor ibland 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam