Mitt stora nya skåp!

Hjälp vad jag såsat med att visa mitt nya skåp! Inte en enda bild på Instagram, bara en enda stories har jag delat på det och jag har ändå haft det i någon vecka nu… Kanske är det för att jag inte ska behålla det brunt som jag tvekar. Det är ju rätt så dominant just nu i min 40kvm lägenhet.

Men det ska få ny färg och då kommer allt bli tipp topp!

Det bästa med ett så här stort skåp är att det rymmer så mycket!! Jag som har mina 40 kvadratmeter och inte jätte mycket förvaringsmöjlighet, behövde verkligen dom här hyllpanen för allt mitt porslin, men också underskåpet för linneservetter, ljus och allt man inte vill ska synas.

Skåpet hittade jag på blocket men det är ursprungligen från NewPort och var tydligen köpt för en herrans massa pengar. Såg att deras vitrinskåp gick för tjugo tusen minst, så mina tusenlappar jag gav för detta var verkligen ett fynd!

Skåpet är idag betast brunt, men jag ska snart påbörja projektet att måla om skåpet. Var hos en målaraffär igår och fick med mig rätt grejer hem, så nu väntar att målartvätta hela skåpet, slipa delar där det kommer bli mest slitage och sedan grundmåla skåpet med en fästgrund.

Efter ett lager fästgrund och ett dygns torktid är skåpet redo att målas! Har dock inte bestämt mig än vad jag ska måla skåpet i för färg. Antingen målar jag det samma vita färg som tak och golvlisterna, eller så målar jag en mer ”Stockholmsvit” som är något gulare, eller någon form av grå… Ja du hör, jag har inte bestämt mig. Så stort val, kommer inte orka måla om skåpet om det blir fel.

Jag ska även bygga på en liten del på skåpet. Mellan över och underdel ska jag bygga till så att det blir plats att ställa av sig en massa serveringsfat med mat, kanske en fin blomvas, en trave med tidningar och någon fin skulptur. Ska alltså göra som typ ett serveringsskåp. Även här är det av praktiska skäl. Kommer jag kunna ställa av mig saker på skåpet har jag en yta som jag inte haft sedan jag flyttade in – trots ett större skåp som tar mer plats, får jag alltså mer plats.

Svårt o förklara kanske, men jag tror det kommer klarna. Tycker Krickelin har ett så fint skåp med möjlighet att ställa små stilleben mellan över och underskåp, lite åt det hållet kommer det att bli, in o kolla så är vi på samma bana.

Ska bli så spännande när det är målat färdigt, tror alla fina snickerier som finns på skåpet kommer att träda fram ännu mer. Kommer nog bli ett väldigt mäktigt skåp. Också så ivrig att få börja inreda och fixa i skåpet så att det ser fint ut.

Nu ska jag lägga mig, läsa några rader i min bok och sen sova. Imorgon står planering i butiken tidigt på schemat och även ta bilder på några nya kuddar som ska upp på hemsidan.

30

4 Comments

  • Hej Sebastian!

    Vad fint det kommer bli!!! Fint redan nu ju!
    Har målat om ett gammalt skål i en ljus, mild grå; ”Lovikagrå 505” från Beckers och vill rekommendera dig att titta på den! Den är så neutral och mjuk och fin, känns väldigt klassisk och svår att tröttna på! Fin att kombinera med typ alla färger dessutom!
    Ha en fin dag!
    Kram!

  • testa att måla med linoljefärg! det är inte alls lika krångligt som jag trodde först (håller inte på och späder med en massa grejer utan målar bara tunt. tunt, tunt). färgen har en så vacker lyster och på byggfabriken kan de bryta i alla ncs-färger har jag för mig. ha en fin dag!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam