Mot Paris!

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Nu bär det av mot Paris. Tåget från Stockholm går 07.22 och sen vidare från Köpenhamn till Hamburg där vi går på nattåget som tar oss till Offenburg och sen Offenburg och slutligen Paris.

Första gången jag gör den här resan så är mega pepp! Ska bli spännande att ta tåget istället för flyget. Det kommer ta 26 timmar totalt från Stockholm till Paris men det kommer det vara värt. Gillar inte att flyga så det här kommer bli topp!

Har du tagit tåget till Paris någon gång?

Har ingen aning om vad som väntar mig min första gång i Paris, men jag älskar det. Har lyssnat på vad alla säger om deras upplevelser men inget har liksom fastnat på mig – så känslan av att vara helt blank när jag kommer ut i vad jag tror kommer bli min favoritstad, ja den är riktigt härlig.

Det ända jag förväntar mig med mina två veckor i Paris är massa kaffe, bokläsandet, titta på folk, baguetter, croissanter, jogga i kvällsluften längs med Sein, äta god mat, duka upp massa frukostar i våran Paris-lägenhet, besöka fik jag drömskt följt på Instagram jättelänge och även få besöka Merci och Astier de Villate som jag också drömskt velat göra länge!

Sen ser jag framemot att utforska Le Marais där vi kommer bo, ta tunnelbanan, äta lavendelglass, titta i antikaffärer, äta en o annan baguett i kvällssol som vi gör så mycket på Gotland och ja, säkert lite annat också.

Resan kommer vara väldigt lugn. Lite som att byta stad men fortsätta med samma liv som jag lever i Stockholm. Kommer inte sätta mig på turistbussar, stå i kö för att se Mona Lisa eller springa till Eiffeltornet o trängas (kommer såklart på ett eller annat sett att se det, men inte säker på om jag behöver se det på så nära håll – nästan finast på håll). Utan jag kommer vilja utforska det riktiga Paris-livet och det tror jag att jag kommer lyckas med på våra två veckor.

Håll utkik på Instagram så får du vara med på resan full ut.
Sen kommer jag proppa bloggen full av Paris, lovar!

Nu går tåget! Hörs imorgon! Tåget kommer fram till Paris 9.35 på morgonen!
Kan knappt fatta att det sker! Hej på en stund!

67

3 Kommentarer

  • Missa inte Jardin du Luxembourg och en fika på Café Carette (skummigaste cappuccinon nånsin) vid Place de Vosges! Nära caféet ligger också Merci och härliga matbutiken Maison Plisson!
    Kram!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam