Några fynd & en titt på Tambur julen

Hej onsdag! Julbubblan fortsätter både i mitt liv och här på bloggen, hoppas det är okej haha. Det är ju dags att babbla jul mest hela tiden nu tycker jag! Julmarknad på Skansen drar igång till helgen och säkert fler julmarknader runt om i landet också – så hög tid nu att frossa!

Igår när jag julpyntade i butiken gjorde jag en paus för att titta i olika secondhandaffärer efter fina korgar jag kunde visa allt julpynt i. Hittade inga korgar men hittade några andra fina saker som jag tänkte visa nu.

Ljus brukar jag ofta hitta på loppis billigt, bästa återbruket ju!

Hittade några olika igår – ett paket med Birgitta ljus, ett annat paket med gula bordsljus och ett paket oöppnade ”prima julgransljus”. Dom hade blivit lite gula i färgen eftersom dom förmodligen var köpta för väldigt längesedan… Alla dom här och många fler kommer gå åt nu när julens alla änglaspel ska brinna varje frukost och mer där till. Ska spana efter mer ljus på loppis framöver, letar gula och röda!

På butiken Flying Tiger, hör o häpna! Trodde aldrig jag skulle tipsa om den butiken… Där hittade jag iallafall polkagrisar till granen. Hur fina! 20 pix styck! Fanns även hamburgare och varmkorvar om du vill haka på den trenden. Håller mig till röda polkagrisar jag…

Sparar det bästa fyndet till sist! Nämligen denna Alva djuptallrik från Rörstrand. Perfekt till gröten eller filen och i så fint skick. Har sålt en massa udda porslin via min loppis på instagram ju, men har gett mig själv tillåtelse att köpa udda djuptallrikar om dom har ett fint mönster och det här mönstret är ju så fint.

Lovade ju visa julen på Tambur idag… Hehe. Var lite o stå i även idag, så hann knäppa några snabba bilder innan stängning och innan batteriet på kameran laddade ur – så det här blir ett litet smakprov, imorgon ska jag fota hela julsortimentet till hemsidan, då ska jag se till att ta bilder på hela butiken så jag kan visa rubbet!

Min jul är röd med naturinslag – såsom havre, kål, lökar, röda äpplen och en massa hyacinter och amaryllisar! Har bygg upp ett sortiment med en massa fina röda produkter som verkligen kommer till sin rätt nu i juletider. Det gröna Spruzzi porslinet med rött till blir också himla fint!

Ingen jul utan änglaspel – idag kom dom till butiken. Älskar att dom inte kostar så mycket, så alla kan slå till på ett! Jag tänker tända mitt varje frukost i december. Ljusen brinner i 1,5 timmar och det är ju lagom för en morgonstund tänker jag. 150 pix ligger ett änglaspel på. Dyker upp i webbutiken under morgondagen.

Nu ska jag slå ihop datorn och packa ner det sista i väskan – åker nämligen hem till Njurunda imorgon kväll. Ska hem och gå på en massa loppisar, hänga med familjen, mysa i huset, ta ledigt (!!), göra jul i huset, gå i skogen, leta julgran…. ja en massa härligt!! Blir fint det!

31

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam