Nu sparkar vi igĂ„ng veckan đŸ„ł

Hej mÄndag och ny vecka!!!

Min jobba med eget vecka Àr hÀr, det vankas sol exakt hela veckan och jag har sÄ mycket skoj pÄ agendan! Flera blogginlÀgg som vÀntar pÄ att fÄ Äka ut, sÄ denna vecka kanske det blir lite mer inlÀgg med ett faktiskt syfte och inte bara mina hejsvejs-inlÀgg.

Men idag mĂ„ndag blir det ett hejsvejs inlĂ€gg haha – men det tycker jag sparkar i gĂ„ng veckan pĂ„ ett bra sĂ€tt, man vill ju liksom heja pĂ„ veckan o berĂ€tta att man Ă€r taggad pĂ„ va som komma skall, sĂ„ kanske det blir en toppen vecka tĂ€nker jag 😉

Har ju börjat pĂ„ska till det. Den Ă€r ju runt hörnet 🐣 SĂ„ pĂ„skliljor Ă€r lite som tulpaner pĂ„ vĂ„ren, ett stĂ„ende tema hĂ€r hemma nu. Vill frossa riktigt mycket sĂ„ att jag kĂ€nner mig klar nĂ€r sĂ€songen ebbar ut.

Tulpaner har jag haft hĂ€r pĂ„ soffbordet Ă€nda sedan jag slĂ€ngde ut sista amaryllisen. Blir olika varje vecka. Vita, orange, gula, röda och sĂ„ dessa, gula med orange i 💛💚🧡

Har börjat ha en vas pĂ„ min trĂ€bricka ocksĂ„. Tyckte det blev bĂ€ttre med lite höjd Ă€ven dĂ€r och det Ă€r dĂ€r pĂ„skliljorna har fĂ„tt sin plats intill min favoritsnĂ€cka! 🐚

PÄskliljorna sÀljs ju pÄ bunt för nÀstan inga pengar alls och dÄ gillar jag o sÀtta mÄnga i en vas, sÄ att det blir en tajt bukett nÀr dom börjar blomma.

Tulpanerna Ă€r som finast nĂ€r dom börjar lĂ€gga sig över bordet tycker jag. Jag snittar och sĂ€tter i kallt vatten – efter nĂ„gon dag har dom sugit i sig vattnet och börjat vĂ€xa, dĂ„ gĂ„r jag och puffar till dom lite och sĂ€rar pĂ„ dom sĂ„ att dom fĂ„r plats o dra ivĂ€g i lĂ€ngd o allt. Just precis nu Ă€r dom som finast!

Idag har jag jobbar hemma, har du ocksĂ„ det? ☕ đŸ’» 🍌

Efter jobbet har jag stÀdat badrummet, dammsugit hela lÀgenheten, fotat mina nya magiska sÀngklÀder som jag babblat sÄ mycket om (visar imorrn) och sÄ har jag skurat köket, diskat skÄlar, stÀdat ur kylen, rensat i en spellista, och förberett mig mentalt pÄ att göra rent spisen imorgon haha.

Har lyckats göra allt annat förutom just det, fast det stod överst pÄ min lista idag. Har aldrig gjort ren en ugn, min Àr vÀldigt skitig och det sÀgs vara sÄ sjukt jobbigt o trÄkigt sÄ jag bÀvar för det! Men imorrn mÄste jag! Om du sitter pÄ nÄtt bra tips hur man gör det enklare tar jag tacksamt emot.

Nu ska jag kila ivĂ€g till affĂ€ren o handla lite, sen trĂ€na mitt 15-min pass som jag kör varje dag, laga middag och sen Ă€r det myskvĂ€ll, men det Ă€r det ju alltid hemma hos mig för det Ă€r det bĂ€sta jag vet!! đŸ‘‹đŸŒđŸ„łâŁïž

36

6 Comments

  • For omnen/ ugnen: bruk ein god kjĂžkkenspray som du veit er god pĂ„ Ă„ fjerne feitt. Spray godt og lat stĂ„ ei stund, te 15-20 min, fĂžr du vaskar/ tvĂ€ttar bort sprayen. Det brukar Ă„ funke bra. Lukke til, og god veke!!

  • Kolla in ekotipset pĂ„ instagram! Toppen tips pĂ„ att rengöra ungen, det Ă€r inte sĂ„ svĂ„rt ❀

  • VĂ€rm upp ugnen lite, brukar rĂ€cka med 75-80 grader. Spraya alla ytor dĂ€rinne med sĂ„pa blandat med vatten och lĂ„t det verka en stund innan du bearbetar ytorna manuellt med en svamp eller liknande. Torka ur. Beroende pĂ„ hur hĂ„rt smutsen sitter sĂ„ kan man behöva göra samma grej tvĂ„ gĂ„nger, men oftast rĂ€cker det med en gĂ„ng. KĂ€nns bra med sĂ„pan tycker jag. Det Ă€r inte sĂ„ kul med kemiska rengöringsmedel som förĂ„ngas inne i ugnen och som man andas in under rengöringen. Luktar ju gott med sĂ„pa ocksĂ„! Gallret brukar dock behöva en omgĂ„ng med stĂ„lull om det Ă€r vĂ€ldigt smutsigt.

    • Tack för tips!! Ska köra pĂ„ det! Ja sĂ„ kĂ€nde jag med, hellre sĂ„pa Ă€n sĂ„n rengöringsmedel, kĂ€nns inte hĂ€rligt o vĂ€rma upp ugnen efter det… Nu ska jag sĂ€tta igĂ„ng! Ha en fin dag! :))

LĂ€mna ett svar

Protected by WP Anti Spam