Oktoberonsdag i köket

Hej onsdag! Grå, höstig, lite regning, men ändå fin på sitt sätt. Vet inte vad det är med mig men är som att inget väder kommer åt mig. Varje år drömmer man om en solig och gärna varm höst, av någon anledning, men den här hösten har ju varit tvärtom. Väldigt krispig och en hel del grått höstväder – men jag har varje dag ändå gått utanför porten o andats in luften o bara känt aaaaahhh. Njutit lite av kylan som letar sig in, då vet jag bara att det är ett lager till som gäller imorgon.

Hur funkar du? Kommer vädret åt dig eller njuter du också som jag av krispet i luften och suckar inte över regnet?

Tittade på mitt Instagramflöde och insåg att jag inte visat köket på Instagram sedan i juli. Så jag förevigade hela alltet idag på morgonen med både iPhone och min Fujikamera. Många undrar vad jag fotar med till Instagram och det är bara min iPhone 7 plus – till bloggen fotar jag alla bilder med min fuji x-pro2 kamera.

Nåväl. Åter till köket. När jag gjorde ”Inredningspodden” i förra veckan, så pratade vi om hela mitt hem och en del om köket. Och dom senaste dagarna har det liksom gått upp för mig att jag faktiskt skapat mitt drömkök.

Jag har fått leka med färger, fått min marmorskiva, den där fina smegspisen, stort fönster, träpanel och fått välja exakt själv hur jag vill ha det med allt. Också att jag med tiden fyllt det med en massa fina saker, det mesta från loppis vilket också känns så himla bra. Njuter varenda dag av köket. Och insikten om att jag har mitt drömkök, gjorde allt bara ännu bättre.

Varje vecka köper jag en bukett till vasen här. Vet inte vad dom här blommorna heter, men gillade att dom mest var gröna o vita. Istället för stora pioner eller dahlior o annat jag haft här tidigare, så kändes dessa väldigt fräscha.

På faten och skålarna är det nu mycket svenska äpplen och tomater o annat sånt som man kan hitta från olika trädgårdar i Sverige. Hösten är på så sätt ändå en av dom finaste årstiderna. Vi har myset inne, vi har alla färger och vi har skördetiderna…

Bruna ägg är alltid finast o godast om du frågar mig!

Mitt toast stand som jag hittade på en marknad i Paris, är jag så urbota nöjd med! Ska bara putsa det så kommer det skina där på frukostbordet, med krispiga skivor bröd i höst o vinter.

Visste du förresten att det här stället gör just brödet krispigt. När det rostade brödet svalnat här, blir det inte segt utan krispigt. Exakt som man vill ha det med smör och marmelad. Mmmm!

Kökshyllorna har ännu inte blivit målade. Hade tänkt måla dom i samma färg som fönstret. Sen ska jag sätta en koppbräda under hyllan så att jag kan hänga en massa mer än vad jag kan hänga idag.

Ja det var en oktoberonsdag i mitt kök! Ser bara att det kommer fyllas av ännu mer godsaker här. Snart kommer det välla över av röda juläpplen till exempel, och clementinens tid kommer ju nu, granatäpplena lika så. Gott!!

44

3 Comments

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam