Ombonat utan en tavelvägg

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Har länge funderat, vridit o vänt på vad jag ska ha på väggarna kring soffa-delen, kala väggar skapar inte någon hemtrevnad, en tavelvägg kunde jag inte ha, för det har jag redan en stor, testade med enstaka tavlor, fint en stund, men inte så ombonat som jag önskade, testade med en mindre spegel från Hay och en stor monsteraplanta i hörnet av rummet, fint också det en stund, men blev för mycket på samma yta, och eftersom fönstret är fullt av blommor, kändes det för mycket… Så här höll det på ett bra tag…

Över soffan kom jag på att en större tavla kunde bli fin – den skulle få vara sin egen och inte ännu en tavla intill en stor tavelvägg. Den är tillräckligt stor för att ta upp väggen på ett sätt som gör att det inte känns kalt eller behövs något mer.

I hörnet intill gardinen tänkte jag ”vad ha på vägg, om inte tavlor?” Jo tallrikar och fina serveringsfat såklart! Vad kan bli mer engelskt om inte blåvitt porslin på vägg?

Sprang på ett helt set av sånna där fjädrar med krok som man fäster på tallrikar, på en loppis, och sen började jag samla på mig udda fat o tallrikar från loppisar och nu har jag en brokig samling som gör precis det jobbet jag ville att någonting skulle göra, här på väggen, nämligen skapa hemtrevnad.

Fint med det blåvita porslinet mot beige och min vita linnegardin – det blir ombonat, utan att bli för mycket – för jag har ju mycket saker på liten yta, det ska vi inte sticka under stol med hehe.

Mitt runda gamla träbord från 1800-talet har fått flytta tillbaka också, efter att granen stod här i julas. På det har jag en loppisfyndad snäcka, kanna och ljusstake + den fina daggvasen med nått grönt spretigt i, istället för den stora monsteran, och mina nya glasunderlägg från William Morris.

38

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam