Pionens tid är nu 🌸🍃🤍

Go förmiddag! Sitter på balkongen med datorn i knät och lyssnar till fåglarna, blad som prasslar i vinden, fiskmåsar som flyger förbi sjungandes och med solen som värmer benen och fötterna.

Idag är jag barnvakt åt Reidar och det ska bli en mysig heldag. Ska ringa en Gunnels cykelverkstad på Folkungagatan och se om hon har tid att byta min cykelkedja och efter det blir det parklek, gofika i solen och kanske en glass också innan dagen är slut. Kommer bli en mysig onsdag.

Frossar i pioner just nu. Dom kostar nästan ingenting, står länge och blommar ju ut till helt otroliga konstverk.

På köksbordet just nu står ett fång med vita pioner.

Har ju inte uppdaterat så flitigt här, så har hunnit avverka flera böcker sedan sist – idag läste jag ut denna! Mysigt att vara ibland Toscanas höjder till frukosten, men kanske inte den bästa bok jag läst.

Till frukost imorgon ska jag börja läsa boken Choklad av Joanne Harris. Har sett filmen, och läst hennes Underströmmar och En Doft av Apelsin – tror att boken kan bjuda på mer mys än filmen + att det 2013 kom en uppföljare till Choklad som heter I Persikoträdets Skugga, så ska bli kul att fortsätta följa karaktärerna.

På soffbordet har jag ett fång med rosa pioner, som trots att rosa inte är min favoritfärg, är dom min favoritsort av pioner.

När pionerna vissnat torkar jag bladen. Fina att ha lite var som i en skål eller snäcka.

Några vissna blad fick landa i min tennskål i lite vatten.

Pioner och solrosor är mina absoluta favoriter. Drömmer om en trädgård med enorma sånna rabatter, där jag kan plocka in nya buketter mest hela tiden…

På kökshyllan fick tre rosa ta plats i en kristallvas. Min typ av favoritvas är just dessa kristallvaser med rutigt mönster eller vad man kallar det.

Doften från pioner är så god också! Hela lägenheten doftar pion och syren, och fönstren är öppna så därifrån kommer doft av hägg och nyklippt gräs då och då. Går inte med ord, uttrycka den lycka man känner så här års.

Nu ska jag ringa den där cykelverkstaden och sen ska vi byta om från pyjamas till sommarkläder och bege oss ut i denna junionsdag! ☺️

44

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam