Pioner, pioner, pioner

Tänk att jag undrade vad jag skulle ha i vaserna när tulpan-tiden var över, pioner såklart! Hur kunde jag missa att en av mina absoluta favoriter när det kommer till blommor, har sin säsong i blomsterbutikerna i maj (?!).

Hade jag haft egen trädgård, skulle jag satt helt otroliga pionrabatter. Tänk o ha flera olika sorter o plocka in buketter vecka ut o vecka in. Kanske borde plantera några i bostadsrättsföreningens trädgård, har jag planterat får jag ju plocka dom.

Kolla in dessa! Usel på namn o känner kanske inte att det behövs i det här sammanhanget. Dom här är rosa i början när man köper dom, här ser du hur dom såg ut för några dagar sedan.

Och efter en fem dagar eller nått, börjar dom övergå från rosa till någon slags aprikos.

Helt otroliga! Hade velat frysa hur dom ser ut här, för detta är magi! Så fint mot duken!

Förevigade det hela med min polaroidkamera. Måste börja använda den mer, så mysigt att få bilden direkt i handen.

Använder min nya glaskanna jag visade i den här loppisskörden. Köpte den för 15 kronor, hur kan man sälja nått så fint, för så lite pengar? Älskar den! Perfekt storlek o utmärkt hällpip.

Här står en tavla som ska upp ovanför soffan, har bara inte hunnit ta tag i det än. Men nu i helgen ska den upp, kanske blir ramen också i en annan färg denna helg – har inte bestämt vilken färg än, men tror motivet kommer göra sig finare till en ljusare ram.

Ska också städa hela lägenheten i helgen, känner att det är pollen o damm mest överallt. Städdagar är härliga, visst?

Här hade jag påsklilja förut, måste hitta nått fint att sätta här istället. Pelargon, elefantöra eller ett fikon kanske.

Älskar min rutiga duk som är ett tygstycke jag hittat på loppis. Känner att duken tillsammans med blommorna, ljusstakarna i lera och skålarna med massa apelsiner o citroner, skapar helt rätt känsla här inne – Italien, medelhav… mmm… <3

Nu ska jag hoppa på cykeln hemåt, ge mig ut o springa rundan och sen blir det middag hos grannen, blir en toppen fredag det hurrni! Hoppas du får en trevlig kväll!

31

6 Comments

  • Coral sunset heter pionerna. Säsongen sträcker sig från slutet av April till början/ mitten av Juli ?

  • Så fint med pioner! Vad har du för polaroidkamera? Tyckte det var en så himla bra idé.

    • Visst är det, så kul att få fysiska bilder. Har Instax Wide 300 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam