Plockat in våren!! ???

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Så härligt det känns att var igång med bloggen igen. Härligt att jag ska sluta lova saker jag inte kan hålla och mer skriva inlägg på lust. Och har jag ingen lust så får det vara så den dagen – ibland behövs en paus för att kunna komma igen mer inspirerad och med orden att utrycka sig.

Dom senaste veckorna har jag knappt köpt några snittblommor alls, endast tulpaner till vasen på soffbordet, men resten har jag plockat in från buskar och träd i kvarteret jag bor.

I hallen förra veckan hade jag några gröna höga kvistar.

I ett dricksglas som jag sedan ställde ner i en lerkruka satte jag nått grönt jag hittade i ett dike.

Vet inte vad detta är för nått, men dom klarar sig minst en vecka i vatten och det slår dessutom ut små fina vita blommor med tiden.

Nu när man inte ska vara och springa så mycket i butiker, funkar ju det här lika fint i en lerkruka som vilken annan krukväxt som helst tänker jag.

I ett glas fick några pärlhyacinter som växer i gräsmattan här på gården, ta plats. Hur fina?!

På en hylla i köket fick en bunt med Nunneört som jag fått lära mig att det heter, ta plats. En liten ny favorit! Påminner ju om klöverblommor som är min favorit. Står också en vecka i vatten.

Man kan ju känna sig lite skamsen och udda som går omkring i kvarteret och plockar allt möjligt grönt, men det står jag ut med för det blir så fint när man kommer in sen o kan sätta allt i olika vaser. Snart blommar syrenen (!!) Jisses vad jag ser framemot det! Den doften är ju vårens kanske bästa.

Just nu sitter jag och äter min fil och sipper juice samtidigt som jag skrivit detta. Idag skulle solen skina och jag gå på Djurgården va det bestämt, men ser ut som det får bli en annan dag… Go tisdag pårej! ?

55

3 Kommentarer

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam