Senaste loppisfynden!

Varje vecka tittar jag förbi mina favoritloppisar och springer för det mesta på något jag tycker om. Kan låta konstigt att jag varje vecka är ute och letar efter saker att köpa, i den tid vi lever i – men att mixa nytt med loppis är den bästa kombon tycker jag.

Så jag älskar att gå och titta i butikerna efter bra saker för en bra peng – älskar också att vi byter saker mot pengar som dom använder i sina verksamheter, så som Röda Korset och Emmaus för exempel.

Håller förresten på med ett inlägg om min favoritloppisar och hur jag tänker när jag går på loppis!

I tisdags efter att jag fotat allt Italienskt porslin gick jag på väg hemåt, en runda och hittade bland annat den här tavlan för 49 kronor. Hade tänkt måla ramen i samma gula som mina köksluckor, men när jag kom hem tyckte jag den bruna ramen inte var så tokig.

Vi får se hur det blir. Men älskar motivet! Prästkragar och vallmo med vad det ser ut som någon kopparskål. Att en sån här fin tavla går för en femtiolapp är ju inte klokt! Den kommer förgylla min vardag från och med nu. Så glad för det!

Hittade en ljusstake som ser ut som en marshmallow. Allt som är lerfärgat dras jag till och ljusstakar kan man inte ha för många av, det är ju sedan gammalt! Fåglarna är ett loppisfynd från i julas lika så alla floraböckerna.

Hittade en lite fin skål för en tjuga i en beige/varm-ton. Ser nästan ut som någon kolaglass.

En perfekt grapeskål eller också bra till rädisor i kylen, flingsalt… Ja mycket!

Ett brunt och ett grönt påskägg ursprungligen från glashyttan på Skansen. Kommer ju bli perfekt till påsk!

Den här boken såg jag på Krickelins instagram och blev lite sugen att läsa den. Tänkte beställa men väntade en dag av någon anledning, och så var jag på Stadmissonen på Hornsgatan och där låg den i lådorna för tre tior. Återvunnet när det är som bäst ju. Nu ska jag förhoppningvis slukas in i den.

En röd glaskula hittade jag för nån vecka sedan, fin att ha i fönstret så ljuset kommer på den.

Tårtfat i silver! Ett tårtfat behöver man alltid tänkte jag som inte har något sedan tidigare. Nu har jag både tårtspade och tårtfat i silver, båda från loppis! Kommer bli fint till min födelsedag den 8:e april! 

Helt säker på att jag visat en bild på tårtspaden innan men kunde inte hitta någon, men här syns den lite iallafall.

Har inte hittat någon bra plats för det ännu men tror att det får ta plats i vitrinskåpet…

Tre fina små böcker att som kan ligga mest överallt tänker jag. Önskar att man tryckte böcker på det här viset fortfarande. Känns så Paris att ha en sån här bok i jackfickan och ta upp o läsa då och då…

Det var mina senaste fynd. Dom här kristallglasen hittade jag före jul och lovade att visa. Hittade tio stycken! Tippar på att jag under vägen kommer hitta fler fina kristallglas att fylla mitt nu stora vitrinskåp. Har hintat med skåpet lite på instagram men ska visa här i bloggen också så att ni får se.

Nu ska jag skura golven i butiken och förbereda för stängning. Önskar den en härlig lördag!

31

3 Comments

  • ÅH! Jag hittade precis till din blogg för första gången och jag älskar den! Och ditt hem!! Såå fint ? älskar att du fyndar på loppis. Jag vill komma på ditt kalas den 8 ?haha puss Natalie

  • Letar inte efter något speciellt på loppis mer än fina tallrikar. Köper allt mellan himmel och jord och det som mitt hjärta bankar för. Gillar det gamla och tyvärr stora möbler som jag inte har plats för?

Kommentera

Protected by WP Anti Spam