Senaste loppisskörden

Hej!! Tog en dags tystnad härifrån, inte medvetet men hann inte med mig, var och badade med Reidar på badhus igår hela eftermiddagen, så jag hann inte fota det jag hade tänkt. Men vi tar det idag istället.

För ingen sväng hit till norr utan att jag besöker mina favoritloppisar. I tisdags var jag en liten sväng med brorsan och nu kikar vi på vad jag kom hem med ✨

Här har vi hela högen! I mina mått en ganska så liten skörd, men min brorsa som om han har tur hittar två saker på en runda, blir lite sur när jag säger att jag inte riktigt va nöjd med dagens runda haha. Det här hittade jag alltså på två ställen. Vi kikar närmare!

En skjorta i oversize som jag älskar. Färgerna är väldigt mycket jag och känns ju lite jordgubb och blå himmel, visst?! Gillar att randen är vågrät på ärmslagen.

En kokbok från 1997 och inte vilken kokbok som helst utan den Julia Child var med och skrev på 60-talet. Har du sett filmen Julia and Julie? Där skriver Julia Child (Meryl Streep) denna bok ihop med sina vänner.

Äntligen har jag min första bok av Julia Child!

En liten mjölkanna eller såskanna som jag inte kunde motstå. Operfekt och kan nog bli fin i kontrast till blått och vitt porslin i något sammanhang.

Hade ett mål med loppisturen och det var att hitta ett tyg jag kunde sy en totebag av och där hängde det för 55 kronor. Ett perfekt gulrutigt tyg!

En kopparfisk i mindre storlek. Ska ge mig på att baka antingen en chokladfisk som många gör i dessa, eller bara slanga ner en sockerkakssmet – går väll o göra i en sån här form också tänker jag?

Och till sockerkakssmeten behöver jag ju en visp och här har vi min nya visp som vispar snabbare än en handvisp men utan att vara elektrisk. Har ju inget eluttag i köket ännu så då blir denna perfekt.

En konstbok i fin gulfärg med coralröd text, givet ett köp om du frågar mig!

Och en handduk i en av mina favoritfärger – pistagegrön! En vacker dansk skål i fint blått mönster och en röd plisserad lampskärm.

Det var det lilla… haha! Nejmen ibland gör man mindre men ack så nödvändiga fynd, som vispen och tyget som jag verkligen var i behov av. Så jag är meganöjd!

Har du gjort något behövligt eller bara drömmigt loppisfynd det senaste?

Har suttit här och skrivit detta inlägg och sippat på en cappuccino, det är nämligen det jag blir bortskämd med här hemma i huset för Simon har en kaffemaskin. Galet gott! Ett lättare 15-kaffe än det svarta ☕️

Nu ska jag gå ner och diska koppen och sen snöra på mig skorna och gå till affären som ligger på andra sidan älven och köpa tulpaner till mamma och alla här hemma förstås, hämta ut ett paket jag beställt hit och sen är det kväll och då ska vi äta morfars pyttipanna dvs stekt potatis med massa smör, vitpeppar och salt, stekt falukorv också den med vitpeppar, smör och salt + stekt ägg och knäckemacka med smör. Husmanskost när det som allra godast!! Efter det blir det mys allihop framför en serie i sofforna. Njuter så av att ha alla under samma tak! 🥰 Fin torsdag pårej!

57

6 Comments

 • Lilla fiskformen blir perfekt, i vattenbad, för en laxpate- googla! Enkel och relativt billig lyx!

 • I det Franska köket skriver Julia hur vispgrädde ska vispas på det enda rätta sättet handvisp…..

 • Åå.. den kokboken hade jag en gång för länge sedan.. som kommit bort. Letat och letat. Fina fynd i övrigt också.

  Det bästa receptet på Ratatouille (m.fl. rätter) görs precis på Julia Childs vis.. med få variationer. I den där boken (helt utan bilder).. om jag inte missminner.. hittade jag för första gången världens bästa (men lite omständligt) recept på Ratatouille! Så bra.. helt enkelt det bästa! Många sätt.. eller försök att laga denna grönsaksgryta finns ju, en del kanske ger något som ger bra smak av Ratatouille .. andra recept ger något annat smakar ”sisådär”… och så finns rena fuskrecept av olika slag som gör rätten orättvisa, är något annat än riktig Ratatouille, enligt mig. Man ska inte fuska för smakens skull, den behöver utvecklas.. i etapper. Prova gärna! Fantastiskt smak.

  Hmm.. men kommer jag ihåg helt rätt.. finns Julias receptet faktiskt med i din fyndbok ? Haha..
  Här finns det: https://ohmansmatovin.com/2012/08/26/julia-childs-ratatouille/

  • Åh så tråkigt att den kommit bort! Har ju varit drömmen att hitta en bok från Julia Child på loppis, så så glad när jag sprang på denna! Letade i boken nu och hittade ett recept på Ratatouille! Aldrig gjort eller ätit Ratatouille, så blev väldigt sugen att göra min första nu! Tack för tipset! Ha en fin helg 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam