Små förändringar i sovrummet

Jag älskar förändring och behöver minst en gång i månaden ändra på något här hemma.
Herregud kanske du tänker haha. Men det är inte stora ändringar jag menar då – klarar bara inte av att dammsuga, damma o tvätta, och sen ställa allt som det stod.

Har babblat massor om nya energier, och det menar jag skapas bara man gör så lite som att flytta en lampa, ett stilleben, en sak i ett stilleben, ta en annan vas till blommorna den här gången eller byta sängkläder.

Och sovrummet har nu fått ny energi genom några små förändringar. Så här såg det ut innan – här ville jag skapa en mjukare framtoning, fler florakort på vägg och nya sängkläder.

På loppis hittade jag tre udda floraböcker – har en komplett samling som jag inte skär i – men ur dessa skär jag ut florakort med en vass kniv.

Valde några med gröna blad och några med blommor i fina färger.

Och sen nålar jag bara upp florakorten med synålar direkt på väggen. Tyckte det blev finare så här. Kan tänka mig att jag öser på med ännu fler på sikt – en bra bit upp mot taklisten kanske…

Bäddade med mina två mörkgula örngott från Deijistudios och två loppisfyndade örngott med fina gula ränder, och ett blommigt örngott, också det från loppis.

Som pricken över i:et en avlång kudde i grön/gul färg.

Istället för två randiga täcken mixade jag upp min favoritrand från Wacay med ett vitt krispigt, båda i 100% lin.

Fönsterbrädan har även den fått lite nya saker.

Ett doftljus som gör att hela sovrummet doftar koriander, några böcker med fina ryggar och palettbladssticklingar i en vas.

Tycker nu med lite vår i luften, att blandningen gult, grönt och vitt skapar en härlig framtoning.

Lampan i mässing går ju även den i en gul ton, och så blir det så fin kontrast med en plisserade (veckade) skärmen till.

Färgerna tas även upp i köket för att skapa ett lugn rummen emellan.

Ja så kan det gå när jag skapar lite ny energi. För betraktaren kanske det redan var fint sen innan, men bor man vecka ut vecka in som man ju gör i sitt hem, så iallafall för mig, behövs det ändras om och skapas ny energi för att hemmet ska kännas rent, levande och mysigt att vara i.

Är det bara jag som känner så här? Eller känner du igen dig?

41

4 Comments

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam