Smygstartat lite

Hej!! Blev en dags uppehåll här på bloggen, har haft fullt upp på alla håll. Började jobba igår i butiken plus att vi satt i gång med mitt kök så timmarna bara rusar iväg. Men nu är jag här igen. Ledigt imorgon och på söndag så nu hinner jag minsann ta i kapp.

Ser du föresten att jag bäddat om? Fick ju ett ryck o ville att all jul skulle bort så fort jag entrade dörren till lägenheten. Så mitt röda påslakan fick bytas mot ett vitt. Nu vill jag har pausa med rött ett tag. Har ju blivit min favoritfärg, så tänker att så fort ett träd börjar blomma är det okej att ta fram det röda i detaljerna igen… Nu så här nära inpå julen förknippar jag det lite för mycket med just det.

Imorse var det knappt nått ljus in förens vid 10. Jisses alltså. När ska vintervädret bli lite roligare? Hur som helst. Titta vilken goding som fick följa med mig hem från Norrland.

Min fiolfikus som jag hade i Stockholm när jag flyttade hit. Men så hade jag helt plötsligt inte plats. Så då fick den flytta. Men nu har den fått flytta tillbaka till mig igen och jag ska gulla med det så mycket här under våren.

Massa näring, större kruka, ny jord, damma bladen och spraya med vatten varje dag. Hoppas att den växer sig ännu högre!

Dagens frukost. En riktig goding. Firar in årets första fredag.

Spenat och tomat är så gott ihop! Sen det obligatoriska just nu men det är ju sen gammalt: blodapelsinen!

Nu till något helt annat. Nämligen butiken som jag så fort jag kom tillbaka, satte igång och gjorde vårfin.

Handlade en enorm mängd snittblommor så nu finns det blommor i varenda vas tror jag allt.

Eukalyptus och den där långa tulpanen som jag just nu glömt namnet. Fransk tulpan heter den eller hur?

Hur som helst. På en annan hylla pryder några mer klassiska. Dom är fina dom med. Nästan finast när dom drar iväg i höjd och blir lite så där hängiga.

På en av våra snygga piedestaler som kommer i försäljning nu i början av året, står en urna (likadan som jag har hemma) med torkad eukalyptus.

Medicinskåpet har verkligen landat och hittat sin rätta plats.

Soffan med faktiskt lite rött kvar i… Ett tag till.

Kökshyllan. Kan nån gissa vart jag fick inspirationen ifrån till den här hyllan med tillhörande sittbänk? Bloggare ifrån Göteborg (ledtråd)…

Ett tjugotal tulpaner fick också ta plats på långbordet.

Granne med alla dom här godingarna! Så mycket fina detaljer som kommit in i butik nu och mycket mer kommer under våren.

Och i den finaste vasen av dom alla. Det praktfullaste. Kan det vara riddarsporre? Ingen aning faktiskt. Men fina eller hur?!

Står ju inte super länge… Men ibland måste man ju unna sig.

Lite vårigare och fräschare än sista va?

I ängvasen ställde jag dom här fina. Namn, inte den blekaste.

Blir lite som vassen vid stranden, höga, sköra som svajar lite, men ändå så stadiga.

Här hamnade också några blåa godingar tillsammans med drömlampan och fina navetbrickorna.

Så härligt med lite vårkänsla i butiken! Hoppas bara vädret ger några tecken på ljusning. Kommer ju vara vinter ett bra tag till. Men visst får man längta lite till våren, och smygstarta lite…

Nu ska här sovas! Imorgon ska köket kaklas, pärlspont sättas på väggar i köket och mitt soffbord som jag fyndade uppe i Norrland för 79 kronor, ska målas. Mer om det imorgon.

0

2 Comments

Kommentera

Protected by WP Anti Spam