Soffbord för 79kr

Söndagkväll. Slut på ledigheten för den här gången. Farligt med julledigt ju, man vill ju bara vara ledigt, o fixa i lägenheten, göra utflykter till en massa härliga platser osv…

Aja. Jobb imorgon igen. Älskar mitt jobb ju. Men har man varit ledig länge spelar det ingen roll om jag älskar mitt jobb eller ej, alltid nått i mig som har pytteångest över att det lediga o sköna är slut.

Nu om mina franska tulpaner. Visst är dom fina! Så här ser soffbordet ut som jag fyndade för 79 kronor på Erikshjälpen uppe i Sundsvall.

Det är ju inte klok vad billigt saker kan säljas för på secondhand. Igår och idag har jag målat det vitt och det blev väldigt fint fint faktiskt.

Tanken är att det är ett tillfälligt soffbord, tills jag har hittat det jag söker. För just nu vet jag inte. Vill ha ett bord som går att äta vid, rymmer en massa fina saker. Men material o så har jag inte suttit va det ska vara än… Vi får se.

Handen, den lilla igelkotten eller snigeln och ljussläckaren är loppisfynd. Kostade 10 kr/st. Fina små detaljer i inredningen.

I min karlstad fåtölj har jag tagit bort ryggdynan och bullat upp med fina kuddar istället. Blev ju mycket bättre än tidigare.

Daggvasen alltså. Kommer aldrig se mig mätt på den.

I mitt vardagsrumsfönster just nu. En rumslind och en palettblomma som har det lite kämpigt. Ska testa att planera om den i en ny kruka med ny jord så får vi se.

På marmorbordet står min herrgårdsbegonia som jag köpt på Ulriksdals trädgård. Den blir som finast när den få stå så här, fritt men ändå i ljus. Då breder den ut sig och blir sitt finaste jag.

Ska visa så fort bordet blir vitt. Nu är det lite för mycket fjällstuga-feeling.

I soffan är det lite vildavestern just nu. Tittar på tyg till soffan för att få till det. Sen ska det till ett par fler fina kuddar. Funderar även här på ryggdynan och sätta dit stora tjocka kuddar i stället…

Så här har det sett ut hela helgen i lägenheten. Fullt ös i mitt kommande kök just nu. Här limmas gipsskivor så att vi har nått att kakla på.

Och här har vi mitt lilla kök. Svårt att fota efter 15-tiden, så bättre bilder kommer. Men nu är nästan allt kakel snart uppe. Här på bilden hade vi nästan börjat.

Ska förklara i ett annat inlägg exakt hur allt kommer bli. Men det blir kakel på ena sidan och fin pärlspont på den andra. Tänk er köket i serien ”Vår tid är nu”, det är min inspiration när jag skapar det här köket.

Nu ska här sovas. Imorgon väntar fotografering till webb o annat skoj!

0

2 Comments

  • Tycker du är så himla duktig på detaljer sebastian! Ditt hem känns verkligen levande, mycket inspirerande att följa.

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam