Solkatter & njut hemma! 🍂✹

KOMMENTERA GÄRNA đŸ„°

KĂ€nns sĂ„ skönt att vara hemma nu en tid framĂ„t, att bara fĂ„ vara just hemma… Vakna och titta upp pĂ„ himlen o se vad det Ă€r för vĂ€der, göra frukost med min höstlista i bakgrunden, se solkatterna spela pĂ„ vĂ€ggarna och se dag in o dag ut komma och gĂ„.

Har ju sjĂ€lvvalt förstĂ„s, varit o flĂ€ngt en hel del i slutet av sommaren och början pĂ„ hösten, men nu kĂ€nns det sĂ„ skönt att mysa hemma ett tag – igĂ„r köpte jag blommor pĂ„ torget, gjorde olika buketter, var förbi Indiska och köpte fĂ€rgade ljus och fyllde skĂ„lar med frukt o grönsaker för veckan.

Ser pĂ„ mina blommor att jag varit borta mycket! SĂ„ igĂ„r köpte jag Ă€ven en sĂ€ck med blomjord – ska bryta bort jord pĂ„ nĂ„gra och ge ny jord, nĂ€ring och lĂ„ta dom kicka igĂ„ng av solen.

Men det hÀr elefantörat trivs vÀldigt bra hÀr bakom soffan! Den fÄr sol hela dagen frÄn att den tittar in i sovrummet och lyser genom dörren in till soffan.

Har köpt nya lampskÀrmar! Sprang pÄ dom av en slump nÀr jag strosade omkring i Gamla Stan. En butik som heter Tidlösa Ting, som tillverkat lampskÀrmar i va sa han, över 30 Är?!

Fanns hur mĂ„nga fina skĂ€rmar som helst, men jag fastade för det hĂ€r mönstret och det fick bero nĂ„gon vecka – sen i förra veckan cyklade jag förbi och slog till.

Men nĂ€r jag vĂ€l var dĂ€r sĂ„g jag att dom gick att fĂ„ Ă€ven i rött… Men storleken jag behövde fanns inte, sĂ„ jag köpte i blĂ„tt och gick hem o testade.

Tycker dom Ă€r hur fina som helst – men! tycker att dom smĂ€lter in lite för mycket i alla mina andra blĂ„a detaljer jag har hĂ€r, sĂ„ nu har jag lĂ„tit göra tvĂ„ skĂ€rmar i rött, som jag ska Ă„ka och titta pĂ„ imorgon. SĂ„ vi fĂ„r se om det blir blĂ„a eller röda, men det hĂ€r mönstret kommer det att vara för det Ă€lskar jag!

Den hÀr bilden kan man ju tro Àr frÄn i vÄras, men icke! Jag har nÀmligen coralfÀrgade tulpaner i min vas just precis nu. Kunde inte motstÄ dom i fredags, har haft tomt i vaserna ett tag eftersom jag inte varit hemma, sÄ behövde nÄtt kÀnde jag bara!

Har bestÀmt att jag njuter av dom nu och sen vÀntar jag till vÄren, dÄ ska det frossas i tulpaner igen!

Älskar den hĂ€r fĂ€rgen!

Ett av mina dĂ„, tvĂ„ fikontrĂ€d, dog nĂ€r jag glömde att stĂ€lla det i vattenbad medan jag reste till Malmö… SĂ„ nu har jag bara ett kvar och det kĂ€mpar pĂ„ hĂ€r i hörnet. Som du ser behöver den lite kĂ€rlek. Mina ha alltid varit gröna vĂ„r/sommar som höst/vinter, sĂ„ ska nog gĂ„ o fĂ„ fart pĂ„ det igen.

En annan trotjÀnare som haft det tufft ett tag Àr denna. Men den har alltid massvis av nya fina gröna blad, sÄ tappar den nÄgra Àr den snabbt tillbaka och lika buskig o fin som tidigare.

SĂ„ hĂ€rligt att veckan började med sol. Jag hade tvĂ„ veckor av mulet höstvĂ€der uppe i norr, sĂ„g solen en gĂ„ng. Men dĂ€r o dĂ„ var det vĂ€dret det mysigaste jag kunde tĂ€nka mig. Dimmigt ute, tĂ€nd brasa inne och sĂ„ alla mina projekt…

Men nu nÀr jag Àr tillbaka i stan Àr det ju magiskt nÀr höstsolen Àr sÄ hÀr fin!

Idag och igĂ„r har jag mestadels suttit hemma och jobbat – men imorgon ska jag ut en svĂ€ng och njuta av förhoppningsvis höstsol, ett mysigt Gamla Stan, nĂ€r jag ska hĂ€mta mina lampskĂ€rmar och sen ett höstigt o fint city. Blir nog en kaffe pĂ„ nĂ„tt trevlig stĂ€lle, kanske en promenad runt Skeppsholmen, eller nĂ„tt i den stilen.

Men nu ska jag jag gĂ„ över till Sanna och gosa med Reidar som kom hem frĂ„n skolan för en stund sedan – sen blir det tĂ€nda ljus, middag och Ă€nnu en mysig höstkvĂ€ll. Alla höst- o vinterkvĂ€llar Ă€r potentiella myskvĂ€llar har jag kommit fram till. Vilken dag i veckan, kan kvĂ€llen bli den absolut mysigaste! SĂ„ heja höstmörkret o mys! đŸ‚âœšâŁïž

35

6 Kommentarer

 • Hej!
  Till och börja med sĂ„ Ă€lskar jag dina kanaler ❀

  Jag har en loppisfrÄga:
  Jag Ă€lskar att gĂ„ pĂ„ loppis och fynda. Vad jag tidigare inte vĂ„gat Ă€r att köpa typ filtar eller kuddfodral osv. SĂ„ sprang jag in i den vackraste röda filten 100% ull luktade gott och sĂ„g helt oanvĂ€nd ut och inga hĂ„l. Jag bor i gammalt men nyrenoverat hus som vi renoverat senaste halvĂ„ret och har dĂ€rmed en ny soffa.. till min förvĂ„ning och ledsenhet upptĂ€ckte jag igĂ„r att filten fĂ„tt massor av hĂ„l,malĂ€ten sĂ„ jag kastade den och blev sĂ„ ledsen. Du som Ă€r expert vad gjorde jag för fel? Jag hĂ€ngde den pĂ„ vĂ€dring nĂ€r den var köpt tvĂ„ dygn men Ă€r de nĂ„got sĂ€rskilt att tĂ€nka pĂ„ osv… har du nĂ„gon tanke varför de blev sĂ„dĂ€r? Kuriosa var att filten var av ett dyrt mĂ€rke upptĂ€ckte jag nĂ€r jag kom hem med den.. nypris var runt 3 tusen och jag köpte den för 80kr 😄

  • Vad trĂ„kigt att det blev sĂ„dĂ€r med din filt! Jag tror att man ska lĂ€gga loppisfyndade textilier i en plastpĂ„se i frysen ett par tre dygn, men Ă€r inte helt sĂ€ker pĂ„ att det tar död pĂ„ alla de kryp som kan finnas i dem.

  • Hej!! Tack! Va glad jag blir att du gillar ❀

   Först o frÀmst, gud va trÄkigt o höra! LÄter som att filten var hur fin som helst!
   Jag skulle nog inte kalla mig expert haha, jag handlar mest pĂ„ ”loppisar” som Ă€r Myrorna, Stadsmissonen och sĂ„nna större, och har nĂ€stan aldrig varit pĂ„ dom ”riktiga” loppisarna ute i landet, sĂ„ jag har aldrig haft nĂ„got problem eller ens tĂ€nkt tanken att jag behöver göra nĂ„tt sĂ€rskilt med ett loppisfyndat kuddfodral eller sĂ„, annat Ă€n att jag tvĂ€ttar dom pĂ„ 60 grader. Men tippar att som personen hĂ€r nedan Ă€r inne pĂ„, har jag ocksĂ„ hört att man kan stoppa sakerna i frysen i nĂ„gon dag, för att vara pĂ„ det sĂ€kra…

   Men det som hÀnde dig hade nog hÀnt mig ocksÄ, för jag hade som du heller inte tÀnkt tanken att det skulle kunna bli som det blev, nÀr den luktar gott o ser bra ut. Men ja lÀrdomar man kan dra Àr vÀll att tvÀtta all textil direkt eller lÀgga i frysen, eller bÄdadera.

   Hoppas du hittar nĂ„tt liknande för pangpris framöver, sĂ„ du kan glömma den hĂ€r trista historia! Ibland har jag turen o hitta samma sak som jag fyndat pĂ„ massa andra stĂ€llen, efter att jag fyndat det, Ă€r som att jag inte sett det innan, men bara för att jag gör fyndet, sĂ„ dyker det upp likande, kanske blir det sĂ„ med din filt! HĂ„ller tummarna! 😄

LĂ€mna ett svar

Protected by WP Anti Spam