Söndagmorgon i mitt kök!

Nu denna tisdagkväll tycker jag vi teleportera oss till söndagmorgon i mitt kök – för det var en vårig och härlig söndag det kan jag säga! Fast köket inte är helt färdigt, det fattas fog vid kaklet här till exempel, glas till fönstret, fönstret ska målas en gång till, hyllor och krokar ska upp på väggarna och lampor ska installeras, phu….

Trots allt detta som ska göras, så trivs jag så bra när jag står här i mitt lilla franska kök, iklädd pyjamas o kofta för att jag sovit med fönstret öppet och hela lägenheten är sval – trivs så när jag gör min frukost. Älskar den morgonstunden. Har också alltid antingen Spotify eller min vinylspelare som spelar jazzfavoriter på lagom morgonvolym.

I söndags var inget undantag. Helg och kylen och köket var fullproppad med frukosttillbehör och krispiga tulpaner.

Tulpaner är som finast när dom fått stå några dagar, tycker jag. Då börjar dom växa o slå ut och börjar dra åt olika håll. När det börjar, blir dom bara finare och finare för varje dag som kommer.

Köper alltid två buntar och mixar. Häromdagen trodde jag att jag köpte en röd och en orange bunt, men det råkade visst vara två röda – men det blev väldigt fint det med, maffigt med tjugo röda tulpaner som breder ut sig över soffbordet! Har fotat så ska visa.

Äntligen hittat blodapelsin i min vanliga mataffär – så nu äter jag minst en om dagen. Både finare än vanlig apelsin, men också mycket mjukar i köttet och väldigt mycket godare, helt klart en av top 5 bra-saker-med-januari!

Juice i kannor istället för i förpackning tipsade jag ju om i min veckans skörd – visst ser det härligare ut?! Lite sådär amerikanskt-filmiskt ju. Sånt gillar man haha!

Nu ska jag precis äta min middag och kasta mig i soffan framför en serie.
Sen ska jag kasta mig vidare in i sovrummet för att börja läsa en ny bok som jag fann på loppis idag, nämligen ”Ett Jävla Solsken” av Fatima Bremmer, såg den på Adlibris sida och senare på Krickelins Instagram, och där frågade jag om den var något o läsa och fick svar från flera att det var den – så nu ska jag läsa den helt enkelt.

Blir en bra tisdagkväll. Önskar dig en lika bra! (psst! längtar redan lite till söndag o detta igen…) hej!

32

Kommentera

Protected by WP Anti Spam