Spretigt måndagsinlägg 🦑

Måndag o ny vecka! Är du pepp?

Ska jag ens nämna Corona här i bloggen är frågan? Jag är inte rädd utan mest lite frustrerad av att så mycket påverkas – precis nu när vi ska njuta som mest av första vårtecknet o allt härligt vi har framför oss, så ska vi samtidigt begränsa allt det, köper inte riktigt det. Men med omsorg för alla äldre som det här viruset slår hårdast på, så får vi anpassa oss och hoppas att det blåser över i takt med våren.

Mitt liv forsätter iallafall vidare som om inget har hänt, förmodligen kommer jag ju att få viruset o ingen ser väll framemot en influensa, men kan stundtals känna lite, kom bara så jag får det överstökat och kan njuta av våren fullt ut sen. Kommer såklart anpassa mig och tvätta händerna, stanna hemma så fort jag känner symtom osv, det är inte det jag menar, men jag kommer inte lägga mig platt o isolera mig fram till sommaren, jag kommer leva som vanligt o njuta av allt härligt vi har framför oss ☀️

Nu till kvällens stora fråga – vad har jag i vasen? Kan nån svara mig haha.

Han som är urusel på att titta vad det faktiskt står på buketten, slänger lapparna o allt o sen står jag där o undrar vafasen jag har i vasen hehe.

Har likadant i köket nämligen. Tycker det är så fint – det är nått med gult o spretigt som känns vårigt. Älskar ju mimosa o vill ha det mest överallt, men står ju inte så länge. Dessa verkar stå betydligt längre.

Känns lite som nått man kan hitta i diket eller i ens trädgård om sommaren o det gillar vi ju 💛

Mitt Italienska fat är proppat med citrusfrukter, plommon, päron o banan.
Gult, orange o grönt – vårens färger även här!

Så här blev det med tennskålen förresten. Visst blev det lite härligt med tomater i?

Ibland tänker jag ”att jag skulle gå o börja gilla färg så mycket, jag som hade allt vitt o grått”.

När jag ser dom här kuddarna ihop känner jag på riktigt att jag blir glad. Jag älskar det!
Varje dag får jag energi av sakerna i mitt hem, kanske inte alltid medvete, och det spelar ingen roll, för det tror jag är nått väldigt bra och jag hoppas att alla lyckas få till det hemma på sitt sätt, så att man känner just det, att man blir glad och får energi av att vara innanför sina väggar.

Ett lite spretigt måndagsinlägg som skrivs dirket från kudden hehe. Tänkte fråga lite kort innan jag stänger ner – är det nått i designen här på sidan som du inte gillar eller skulle vilja att jag ändrade? Textstorlek? La till nån funktion? Eller funkar allt bra?

55

9 Comments

 • Allt funkar mycket bra 👌 Jag tänker så här att om det ändå ska komma ett virus så är det ändå bra att det kom nu då en har just våren och ljuset att glädja sig åt ändå 🌸 Hade det varit i oktober, november så hade det varit otroligt deprimerande faktiskt och inte så härligt att vara ute i naturen heller.

  • Härligt att du tycker det funkar! 🙌🏼 Ja men absolut, så är det väll, hoppas bara det rinner över lagom till att man vill gå på gröna lund, sitta i parker i kvällsolen, käka massa glass o åka skärgårdsbåt o bada! ☺️

  • Japp, gullris! Och den kan man faktiskt hitta i naturen under sensommaren: det är en trädgårdsväxt från början men den kanadensiska sorten sprider sig som tusan. Här utanför Farsta i södra Stockholm finns hur många som helst. 😃

   • Nämen så jäkla härligt o höra!!! Ska jag plocka in en massa i sommar då, extra härligt o plocka i det fria ju! 💚 Ha en fin kväll!

 • Alltså jag går runt och undrar vad folk håller på med, är kanske helt känslomässigt avstängd alternativt naiv. Men det känns som att de som absolut inte behöver oroa sig vad gäller sin egen hälsa, det är just de som oroar sig och ältar detta med corona mest. Vi behöver absolut plana ut kurvan för hur och när folk blir sjuka, det är oerhört viktigt för att sjukvården inte ska krisa totalt och för att hålla antalet avlidna nere i riskgrupperna. Det gör vi bäst genom att följa de råd som FHM och WHO ger. Inte genom att köpa allt toapapper i affären 🙄 På sikt är det bara bra om de flesta smittas, så vi bygger upp en flockimmunitet som kan skydda de mest riskutsatta nästa gång viruset börjar spridas.

  • Håller med dig till fullo här! Tror inte du är känslomässigt avstängd, snarare helt rätt inställning. Har från första stund satt lugnt i båten, inte fattat hysterin i all bunkring, alla munskydd o som folk köpt? Herregud haha. Tur det finns fler som oss, annars hade det ju gått åt fel håll snabbt. Ha en fin kväll!

 • I Frankrike sitter vi i ”halv” karantän, allt är stängt utom alla typer av livsmedelsaffärer, frukt och grönsakshandlare, slaktare, bagerier osv. Bensinstationer, apotek och tobakshandel får också vara öppet. Det finns naturligtvis fler affärer som får ha öppet men bara det allra nödvändigaste.
  Det känns konstigt, ingen är ute, jag var och postade ett brev som skulle iväg och då måste man ha ett bevis ifyllt som stipulerar varför man är ute (rasta hunden, motion, endast själv eller närmsta familjen, handla mat, apoteket eller hjälpa någon som inte själv kan gå ut) om man skulle bli kontrollerad. Mellan 35€- 135€ i böter kan man få om man bryter mot utegångsförbudet.
  Vi jobbar hemifrån sedan igår, och minst i två veckor. Här tror ”man” att spridningen kommer att peaka i maj… Vi får väl se hur det utvecklar sig.

  • Tänker på er! Det är en tids prövning men vi får ta oss en tankeställare och kanske kommer det något gott ur allt detta. Att vi slutar flyga omkring och kanske uppskattar det vi har nära istället för det långt långt bort. Och att man hänger med mer sin familj, och tar tid att bara vara och njuta av det vi har. Och förhoppningsvis får planeten något gott ut av allt det, det blir till framtiden o utvisa om stopp på flyg och resande gav positiva effekter på miljön o så. Ha en fin helg trots detta!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam