Sticklingar & omplantering!

Igår tog jag sticklingar och började omplantera växter som var i behov av det. Så vårigt o peppande att hålla på med växter – rensa från vissna blad, se dom växa sig större efter näring + vatten och allt solljus.

Lite härligt o tänka att dom är så beroende av mig för att växa o överleva!

Har du följt bloggen så har du sett mina palettblad, hur dom såg ut för nån månad sedan. Var bara några kala kvistar… Men nu har ser dom ut så här och idag fick dom varsin större lerkruka och ny jord i hopp om att dom ska bli ännu större.

Igår passade jag också på att ta hand om min fiolfikus. Den var så dammig och i stort behov av en bättre stödpinne. Så jag gick igenom alla blad med en blöt trasa och rätade sen upp hela växten med en starkare bambupinne – och gav den en ny plats i lägenheten!

Vissa blommor växer ju och blir lite fula ibland, då kan man klippa av dom lika kvistarna och göra nya sticklingar av dom. Har jag tur som växer denna till en mer frodig och tät växt, än den lite rangliga som tidigare.

Samma var det med dom här två. Succulenten hade en kvist dom hängde, så jag drog upp den med rötter o allt och testar nu att sätta den i en kruka med såjord. Har jag tur så får jag en till succulent.

Den gröna plantan är jag lite osäker på, men tror att den är släkt med palettblomman, rätta mig om jag har fel. Men den var också väldigt ful, så testar att börja om med den.

Känner att det blir lite vad det blir. Man måste våga testa o ta sticklingar. Går att sätta i vatten för att bilda rötter eller sätta direkt i såjord, men då får du hålla koll på vattningen bara…

Misslyckas du med en stickling, inte hela världen, lyckas du blir det desto roligare!
Då har man fått en ny blomma gratis o det är ju skoj!

6

Kommentera

Protected by WP Anti Spam