Tillbaka till en söndag i maj 🌳

Fredag och har precis kommit innanför dörren efter en eftermiddag ute pÄ DjurgÄrden med Sanna och Reidar. Vi tog med oss baguetter, kaffe och fika och satte oss pÄ en brygga och gottades oss. Se i Instagramstories om du vill.

Men vad passar inte bÀttre dÄ, Àn att ta en titt pÄ en likande dag fast en söndag hÀromveckan, dÄ det var maj och allt inte hade börjat blomma helt Ànnu.

SÄ smidigt med cykel, sÄ vi vuxna fÄr gÄ i lite raskare takt. Det hÀr Àven för övrigt min nya favoritplats pÄ DjurgÄrden. Ligger intill Lilla Sjötullsbron och den hÀr gatan heter Prinsessan Ingeborgs vÀg.

HĂ€r kĂ€nns det som att man Ă€r ute pĂ„ landet eller rent av nĂ„gonstans pĂ„ Englands landsbygd. Älskar det! Grönt, lummigt o staket och odlingar mest överallt.

Inne i hagarna stÄr stÄtliga björkar och ekar som rena sagoskogen.

Viker men av frÄn Prinsessan Ingeborgs vÀg till en annan prinsessas vÀg nÀmligen MÀrtas, kommer man till det hÀr huset som kan vara bland det mysigaste jag sett.

Bilden gör det inte rÀttvis, men det Àr vita gardiner och enorma pelargoner i varenda fönster, ÀppeltrÀd, syren och en fin trÀdgÄrd intill, mitt i allt det gröna med fÄgelkvitter konstant.

HÀr genar vi alltid nÀr vi ska till Blockhusudden och fika.

Det hÀr var i mitten av maj nÀr hÀggen blommade och doftade magiskt!

SvĂ„rt att fĂ„ nog, gĂ„r och doftar mest överallt…

Bakom dÀr i skogen ser du huset och genar man igenom dÀr i skogen, kommer man hit, till ett minnesmÀrke för offren i Tsunamin.

Och vidare frÄn det kommer man till vattnet o promenadstrÀckan som Àr ut till Blockhusudden. HÀr bara gÄr jag o slÀpar fötterna, insuper allt det gröna o fina, doftar syren och spanar in mellan buskarna för att se hur dom som bor hÀr ute, har det i sina trÀdgÄrdar, sÄ nyfiken!

Hav och solglitter!

Framme! Årets första fika pĂ„ Cafe Blockhusudden.

En favorit!!

Vi slog till pÄ en massa goda grejer. Reidar Àlskade bullen, mackorna Àr saftiga och goda och pajerna med vaniljsÄs, mmmmmm!!!!

Och satte oss under ett av ÀppeltrÀden.

Kaffet fÄr man i en lite fin egen kanna. Finns Àven te och massa annat gott hÀr!

Och kanske det bÀsta. Att avsluta med Ärets första kulglass. Sen dess har det blivit ett x antal kulglassar om vi sÀger sÄ!

Sen gÄr vi samma vÀg mot bilen och njuter av allt det fina Ànnu en gÄng.

Typ sÄ sÄg min fredag ut ocksÄ, fast utan glass för dom hade stÀngt idag. Men fika, syrendoft, fÄgelkvitter, hÀlsa pÄ kossor och annat somrigt fick vi i stÀllet.

Nu ska jag laga middag och sÄ blir det en fredag hos Sanna med mat och Ett fall för Vera pÄ Svtplay. Lagom fredagsmys. Imorgon kommer Àntligen mina förÀldrar hit och vi ska ses pÄ avstÄnd första gÄngen pÄ över tre mÄnader!! Och pÄ söndag ska vi om vÀdret tillÄter Äka och bada alltihop pÄ Lidingö.

SĂ„ min helg kommer bli finfin! Hoppas din blir det med! đŸ„°

30

LĂ€mna ett svar

Protected by WP Anti Spam