Torsdag i mitt vardagsrum

Monsteran som jag älskar men inte riktigt vetat var den ska vara, har äntligen fått en plats. Den ska friseras lite och få ny jord, men där tänker jag att den ska få bo. Önskar att den hängde mindre, hade färre men större blad och var lite högre… Bor ju inte hur stort som helst och hatar när det känns trångt (därför måste jag klippa den lite), så att man inte känner att den hänger över soffan och eller så att man inte kan stänga skåpet utan att ett blad kommer i kläm.

Håller du på flytta runt o grejar hemma också? Konstigt hur jag kan titta på den här bilden och tycka att det ser fint ut, men så vet jag att jag bara för någon dag sedan, flyttade jag om ovanpå skåpet – tyckte det kändes plottrigt… Nu vill jag ställa tillbaka allt precis som på bilden, haha!

Älskar min soffa och mitt härliga soff-läge-hörn! Sitter för det mesta i fåtöljen på kvällarna, gillar att den står vid fönstret – brukar sitta och titta ner där medan jag ser en serie eller nått sånt. Också magiskt när det regnar utanför och jag har smattret i nacken…

Soffan är dom bäst när jag precis kommit hem och vill lägga mig med raka ben en stund. Då sitter jag o tar in lägenheten, scrollar instagram, fixar med en bild eller bara kollar upp i taket.

Haha den tar ju över allt! Måste klippas lite!

Den rödrandiga kudden i soffan är från Kläsbo och säljs i butiken, likaså den avlånga i linne, den gula i linne och den starkt röda i sammet. Resten av kuddarna, dom med tofsar, är ifrån Ellos.

Här sitter jag, oftast i skräddarställning eller ryggen mot ena armstödet och benen över det andra, så skönt! Så nöjd med köpet av soffmöbler – soffan och fåtöljen är Karlstad från Ikea med ett Bemz tyg i linne. Fåtöljen är ljusgrå och soffan kritvit.

Överlycklig när jag sprang på den här röda målningen på en secondhand affär för en tid sedan. Passade fint här!

Gardinerna är i 100% lin från Ellos. Älskar den svarta kanten! Stång från Ikea, fästen från Olssons Tyger.

Hittade en fin korg för en tid sedan också. I den fick några tidningar landa. (Gardinerna ska jag klippa o sy upp, gillar inte när dom släpar i marken så där…).

Loppisfyndad kudde! Får lite sommarhusvidd över den, så kanske att jag tar tillbaka den till huset i norr.

Hur fina är inte dom här kuddarna ihop med det vita?!

På soffbordet har vaser med blommor ersatts av högar av böcker istället.

Spegel från Hay. Ger en annars tom och tråkig vägg, ett litet syfte. Fint med speglar i inredningen…

Älskar storleken på mitt soffbord. Köpte det i ful fjällstuge-furu för 79 kronor, målade om det och det har funkat superbra. Nu har jag precis beställt en marmor topp som ska göra bordet ännu finare. Får se om jag fräser ur kanterna på benen eller lägger till nått för att göra underredet lite mer speciellt, eller så får det bara vara så här enkelt.

Letar nu för fullt ramar till alla mina bilder. Har tröttnat lite på att ha dom uppsatta med nålar.

Vill helst ha loppisfyndade ramar eller tunna svarta stålramar.

Just nu är jag i butiken. Vakande av sopbilen tidigt imorse så är galet trött… Längtar till 15-kaffet redan nu! Tog ett morgondopp som piggade upp, funderar om jag ska unna mig ett kvällsdopp också, tror jag behöver det idag.

Hoppas du får en fin torsdag. Och som jag sa i inlägget igår – önskar du något speciellt jag ska blogga om? Visa? Skriv en kommentar då, så har jag lite inlägg att göra och kanske inte tar sån lång bloggpaus igen hehe.

2

6 Comments

  • Jag gillar verkligen ditt sätt att inreda med mycket saker. Själv får jag inte alls till det utan att det känns plottrigt och ”för mycket” – men jag älskar det hos dig! Kul med en kille som är bra på inredning och sociala medier också!

    • Tack vad glad jag blir! 🙂 Jag har inte gillat färg tidigare, men sen har det sakta smugit sig på, brända toner, rött, urtvättat, lite ”djupa” färger. Jag gillar när man har väggar, soffor etc. själva grunden i kanske vitt eller grått och så kan man skapa färgen med kuddar, krukor, böcker, blommor.. Och ändra om ifall man tröttnar. Behövs fler killar i inredningsbranschen, tror inte att killar inte har den egenskapen att kunna skapa så som tjejer gör – bara inte enligt ”norm” så inte så många som vågar köra på eller dyka ner i inredningsträsket, träning ger ju färdighet – så även här, jag har inte lärt mig direkt, men vågat testa mig fram – och nu några år senare har jag min stil och vet vad som blir bra och inte… Iallafall, tack! och ha en fin kväll!

  • Så fint och mysigt du har! Gillar verkligen din stil, och den varma färgskalan.

    • Tack vad glad jag blir! Gått från att inte gilla färg, till att älska det! Blir så glad av alla färgade detaljer, känns mer ombonat på nått vis 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam