Trädgårdsblommor i vaserna

Hej! Tisdag och en ny vecka har rullat igång. Sitter ute i trädgården hos Skeppsholmens hotell o skriver detta, dum som jag var tog jag inte med mig kameran (dålig bloggare…) så att jag kan visa hur fint det faktiskt är här, men solen skiner, har suttit mig i skuggan med en kaffe och omkring mig är det syrenbuskar, vatten, pioner, glödlampsslingor, ett svagt brus från alla som är på Gröna Lund, fågelkvitter och det bästa av allt, doften av havet som kommer då och då med en vindpust… Har det väldigt bra med andra ord.

Vad gör jag här då? Jo, jag tänkte dricka mig en kaffe, läsa ut min bok ”Den lilla bistron i Bretagne”, skicka iväg några mail om samarbete och svara på en rolig inbjudan – samt njuta av solen och den här lugna oasen, en stund.

Sån fin tid vi är i nu. Fyller vaserna här hemma med lite olika saker från trädgården och så stödköper jag lite från torget.

Här har vi syren, något ogräs som växer i vår trädgård och något gult som ser ut som raps, men jag tror också det bara är ett ogräs. Fint är det i vart fall.

Men underbart är kort, så blommorna i vaserna står i några dagar, sen får man ta in nytt. Och igår var det dags att plocka nytt för det ekade tomt i vaserna.

Plockade syren och satte här, tillsammans med några grässtrån jag hittade på gården. Spretigt o helt ljuvlig doft!

Det gula satte jag här. Dom här smular så mycket haha. Lite som hundkexen… Men för fint för att låta bli.

Daggvasen har fått ta paus o landat uppe på skåpet. Istället får ett lerkrus agera vas, fint med omväxling.

I hallen satte jag lite allt möjligt grönt jag hittade i trädgården – den här buketten känns väldigt mycket majmånad på ett sätt. Det är ju så krispigt grönt exakt överallt just den månaden!

Duken, citrusfrukterna, lerljusstakarna med gula ljus i, en lite lerskål med persika i och kruset med syren i – allt detta är i min sinnebild av hur ett liv i Italien kan se ut. Det är nästan finare här på kvällen när jag tänder ljusen, det ända som fattas då är en pasta…

Det var det. Nu doftar hela lägenheten av sommar, alla fönstren står öppna hela dagarna med hasp, så jag hör sorlet ute dag som natt, känner en vindpust ibland. Älskar när ute och inne suddas ut, då mår man som bäst tror jag.

Nu ska jag hoppa in i boken o dricka upp mitt kaffe – sol o sommar här i luften och en bok som tar en till en fransk kustby med allt härligt som finns där, bästa av upplevelser. Kan starkt rekommendera den här feelgood-boken!

37

2 Comments

  • De där luftpustarna av hav är det härligaste som finns. Sommar- och på landstället-känsla på en gång. Samma med varm tallskog!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam