Utflykt till Nyckelviken 🌳

Hej!! MÄndag men det kÀnns ju onekligen som en söndag. Har du haft en bra helg? I lördags gjorde vi en utflykt till Nyckelviken för första men definitivt inte sista gÄngen. Skulle visa igÄr, men blir idag istÀllet, sÄ nu kikar vi pÄ hur det var dÀr!

Det var sjukt idyllsikt hÀr. TÀnker er barna i Bullerbyn!

Efter den lilla promenaden frÄn parkeringen kommer man fram till ingÄngen och överallt syns fururött staket.

Kan inte riktigt förstĂ„ att jag aldrig varit hĂ€r… HĂ€r finns massvis av Djur, gĂ„r att grilla korv, sola lĂ€ngs en vĂ€gg, ha picknick pĂ„ Ă€ngarna, njuta av fina trĂ€dgĂ„rdar och fika gott frĂ„n kafĂ©t. NĂ„tt för alla helt enkelt!

Vi har fÄtt för vana att chilla hemma superlÀnge dom senaste dagarna, sÄ vi har kommit utanför dörren typ vid 14-tiden haha. Men dagarna Àr sÄ lÄnga nu sÄ det gör ju inget tÀnker jag.

Men vi Àr alltid fikasugna direkt nÀr vi kommer till en plats, sÄ det Àr det första mÄlet! Inne i det stora huset dÀr fiket Àr, var det sÄ fina tapeter o detaljer mest överallt.

Fint ljus i hallen. Trappsteg i trĂ€ och det slitna golvet mot mattan 😍

I kön för att bestÀlla fika kan man spana in en massa gamla fina detaljer. Undrar om burkarna anvÀnds hÀr pÄ gÄrden genom Ären?

I stora rummet fanns en fin brokig kristallkrona, det Àr nÄtt Ät det hÀr hÄllet som jag tÀnker att jag vill ha i badrummet.

Vi slog till pÄ fika! Kaffe, morotskaka och en mÀttande smörgÄs och goa pannkakor till Reidar. Fika-lunch Àr nog Ànda det bÀsta pÄ helgen haha.

Höjde man blicken medans man sippade kaffet, hade vi havsviken och Àngarna nedanför oss.

MÀtta o belÄtna var vi redo att upptÀcka mer! Tittade pÄ korna, grisarna, ponnys, hönsen, lammen o getterna. Va ju rena rama Skansen hÀr ju!

Sen gick vi ner mot vattnet. HÀr firas det bÄde Valborg o Midsommar, kan tÀnka mig hur fint det Àr hÀr nÀr allt Àr somrigt o i blom med havet nÀra inpÄ, snacka om en stor dos Svensk sommaridyll.

Tror vi sak Ă„ka hit och bada i sommar.

Drömmiga skĂ€rgĂ„rdshus mitt i allt 😍

Tillbaka uppe i trĂ€dgĂ„rden igen. SĂ„ fint med det gröna mot det starkt faluröda! KĂ€nns som hela stĂ€llet var en Ă€nda mix av Skansen, Rosendal och Drottningsholms Slott – tre favoriter i ett.

Kommer nog va galet fint nÀr allt börjar komma igÄng o blomma hÀr snart!

NÄgra coralfÀrgade tulpaner pÄvÀg att blomma ut.

Fanns olika typer av trÀdgÄrdar, en barntrÀdgÄrd, en japansk och nÄgra till som var svÄra att urskilja just nu, men snart sÄ, stÄr ju allt i blom hÀr o dÄ ska hÀr upptÀckas!!

Efter timmar av fika och mys gick vi tillbaka lÀngs med det faluröda staketet mot bilen och Äkte hemÄt. SÄ glad att det finns sÄ mycket att upptÀcka i Stockholm. SÄ mÄnga pÀrlor som Ànnu inte Àr funna, iallafall inte av mig. Nyckelviken, Lida och Kruthuset Àr hittills vÄrens tre upptÀckter och jag tror att det kommer bli mÄnga fler. Har Ànnu inte varit pÄ Ekerö o Rosenhill och det sÀgs ju vara sÄ fint.

Idag mĂ„ndag dĂ„. Vad ska jag hitta pĂ„ idag? Ingen aning! Är sol, regn o snö om vartannat utanför fönstret har jag sett. Kanske blir det en stĂ€ddag, kanske tar jag tag i vinden, klĂ€der som behöver lagas, blommor som behöver ny jord och Ă„tervinning som behöver slĂ€ngas och bilder till inlĂ€gg som ska redigeras. Vi fĂ„r allt se… Ha en go mĂ„ndag hursomhelst! đŸ„°

46

LĂ€mna ett svar

Protected by WP Anti Spam