Vårigt i badrummet

Pirr, pepp och massa ny energi är vad jag upplever när solen träffar mig i ansiktet, och inte bara mig utan hela lägenheten, sprudlar o vaknar till liv av det. Badrummet har fått en liten makeover.

Med små medel, går det att skapa förändring o det har jag gjort nu.

Ska göra om massa saker i badrummet på sikt, som kommer göra det ännu mysigare. Ny kommod, gardiner, duschdraperi och takdusch, kristallkrona i taket, kanske en ny matta, iallafall ny förvaring på väggarna o möjligtvis en härlig rottingsoffa eller fåtölj där medicinskåpet står nu.

Men det blir sen. Nu har jag fixat det lite vårigt o fint ändå. Vi kikar!

Till o börja med. Mina palettblad har haft det tufft i vinter. Dom behöver mer ljus!

Så häromveckan klippte jag ner dom ganska rejält, tog bort kvistar som var långa och krokiga, men med nästan inga blad alls, så att de som har blad kan få allt ljus och förhoppningsvis bli buskig o fin igen!

Medicinskåpet ska bytas ut mot ett i trä på sikt. Men för nu, har jag stuvat om även i det.

Tycker det är trevligt med handdukar framme, så istället för att skåpet bara skulle vara ett skåp med fina föremål, har jag nu här några av mina frottéhanddukar som jag hittat på olika loppisar.

Ovanpå skåpet står två tavlor med mitt favoritmotiv just nu, nämligen blommor!

På marmorbrädan över badkaret frossar jag i sånt som är fint och behövligt i ett badrum.

En alldeles för stor badsvamp, mest för att den är fin, ett långt ljus i en favoritljusstake för alla kvällsbad och mina favorit balsam/schampoo och tvål från Aesop!

Fikonträdet trivs så bra här inne!! Solen prickar alla blad och den har slagit ut massvis av nya under de senaste veckorna. Då får man vårkänslor vill jag lova!

Min dröm var ju att ha ett fönster i badrummet och nu när jag har det bara njuter jag! Alltid ett helt otroligt ljus här inne.

Den isblå färgen känns väldigt härlig här inne just nu.

Vår möter vinter – ljuset och mina andra detaljer i färger som gult och grönt, symboliserar våren, medan det isblåa står för vintern. Känns så där krispigt som jag vill ha det i inredningen just nu.

Knoppbrädan är bra till mycket! Här hänger min vattenkanna, toalettrullar i en nätpåse, pyjamaser, hamamhanddukar och en mattpiska som är perfekt för att damma kuddar.

Precis nedanför knoppbrädan står min morfars gamla pall med lite fler finheter från favoriter som Frama, Aesop och Byredo.

Brunt trä i kaklat badrum tycker jag gör att det känns mer ombonat och mysigt.

På vattenledningarna som är i taket har jag hängt upp torkade buketter. Även det gör badrummet mer ombonat o mysigt. Behövs fluff för att mjuka upp bland kakel o klinker…

På tvättstället står detta just nu. En favorittvål, mimosa, munskölj och en träskål med handkräm och mina två parfymer.

Ovanför tandborsten har jag ett fota av gubben som grundade P. Le Moult, som gör mina absoluta favorit pyjamaser! Fick med kortet när jag fick en av deras isblåa pyjamasen som present, tyckte om det på nått vis, så det fick åka upp på kaklet med lite tejp.

Ja men så ser badrummet ut just nu! Trivs och njuter av förändring – det gjorde stor skillnad att klippa ner palettbladen, dom var så spretiga och stökiga och det är ju det första man möts av i badrummet.

Efter springrundan igår var jag uppe på banan igen. Galet vad det gör gott att ge kroppen en omgång! Fick massa energi och på kvällen kände jag mig slut på ett sådär härligt sätt.

Nu ska jag njuta av en dag med jobb i butik, solen skiner, det är kallt ute så ikväll när jag cyklar hem kommer kylan bita tag i kinderna o jag älskar det! Tänk att jag skulle bli en som älskar vintern…!
Nåja. Ha en fin dag! ☺️

42

1 Comment

  • Så fint du gjort det! Vi ska fixa lite i badrummet och detta är stor inspiration! Har du något tips på ett fint duschdraperi? Alla jag hittar är så plastiga och trista! Stort tack för fin blogg och vackra bilder!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam