Veckan som gått

Jag jobbar tisdag till lördag – alltså ledig söndag och måndag. Så mina veckor blir alltid lite knasiga. Jag har helgpepp på fredag som alla andra, men ändå jobbar jag lördag – lördagar är min favoritdag av alla dagar.

Älskar att vakna och känna att det är lördag och helg – göra frukost med nyhetsmorgon i bakgrunden. Äta frukosten länge och sen cykla till butiken vid 12 och öppna upp. Ha öppet i butiken till 17 och därefter ta helg på riktigt. Lördag blir fredag för mig kan man säga.

Det som blir knasigt är att när jag verkligen har helg, vilket är på söndag, ja då slutar helgen för många andra. Och min arbetsvecka börjar på tisdagar vilket gör att det snabbt blir fredag – och helgfeelingen kommer igen.

Älskar dock detta – är lite som att min helg blir extra lång. Den börjar på fredag och slutar måndagkväll.
Så i fredags kände jag nästan att min vecka precis börjat, men det var redan helg… Vissa veckor går så snabbt!

I måndags satte jag mig till frukost o planerade veckan. I augusti köpte jag en filofax som jag har exakt allt i – passet, betalkort, kvitton, kalender, visitkort och alla anteckningar man kan tänka sig. Sjukt skönt att samla allt på ett ställe, kan jag rekommendera!

Den här veckan skulle en hel del inköp göras och ett samarbete skickas in på tisdagen. Passade ändå på att ta mig till blomaffären för att sätta nått nytt i min danska keramikvas.

Kinesisk riddarsporre heter dom här blåa och jag älskar dom! En favorit. Så fin i Svenskt Tenn vasen.

Efter frukost och planering av veckan, tog jag tunnelbanan o spårvagnen till djurgårdsbron för promenad runt Djurgården. Det var krispig höstluft och knappt några folk alls runt Djurgårn – exakt vad jag behövde! Ska börja varje vecka med promenad själv för att rensa upp i tankarna.

Vid 15-tiden var jag hemma igen med kardemummabulle från bröd & salt och 15-kaffe.

Den här bullen var sjukt god! Sockrig och nästan lite ogräddad, så mjuk o smarrig va den!!

Hade som mål med den här veckan, att få upp den här spegeln på väggen igen… Än är dock inte veckan slut, så blir kanske imorgon. Den satt i hallen tidigare men funkar inte där längre då jag har suttit upp panel på väggarna.

Här är en liten bild från hallen också! Här va det provmålat bara. Men nu är allt färdigmålat och fixat. Ska fota o visa!

Det var min måndag. I övrigt löpte veckan på med massa jobb med Tambur, målande av hallen och massa goa frukostar.

Nu sitter jag i vardagsrummet och är vrålhungrig. Ska fixa mat strax!

Mina föräldrar är nere och hälsar på, så nu kommer det börja hända finfina saker i lägenheten. Bland annat hoppas jag få mitt fönsterparti uppmonterat i köket (det kommer dela av sovrum och kök, idag är det bara en halv vägg).

Sen ska jag sätta upp höga golvlister i hela vardagsrummet samt taklister i hallen.

Så skönt att få sånna saker klara, är så avgörande för helhetsintrycket att socklar och sånt är fixat.

Nu ska jag ta helg! Hoppas din lördag varit fin. Imorgon börjar min.

3

2 Comments

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam