36 timmar i Vimmerby

Hej!! Måndag och 22 juli! Tiden att sitta vid en dator dom senaste dagarna, har inte funnits alls. Har gjort så mycket som inte är med en dator, men det är väll lite så det ska vara på sommaren tänker jag – trist att bloggen blev lidande bara. Men nu har jag massvis jag vill visa er så något bra kommer det av min frånvaro iallafall haha.

14 och 15 juli var jag i Vimmerby för att fira Reidar som fyllde 6 år. Vi tittar på Astrids värld o Vimmerby nu!

Vi åkte hela familjen, två bilar från Stockholm. Jag och brorsan i en bil och resten i den andra. Så härligt att åka genom Sverige på sommaren, lyssnandes på Ella Fitzgerald och Veronica Maggio och ha massa fina vyer att titta ut över… Älskar det!

Väl framme blev vårt första stopp att visa Reidar Emil i Lönnebergas hus i Katthult.

Här har vi gården där filmerna spelades in på.

Med snabba steg mot Alfreds hus.

Så fin färgsättning här inne!!

Älskar det röda mot det gula. Den här röda färgen var så fin, pigg, lite mer rosa i sig tror jag för den kändes lite hallon/jordgubbig fast mer rätt än rosa om du förstår. Precis perfekt! Ska försöka leta reda på nått liknande o måla något här hemma i samma!

Gardinerna <3

Efter Katthult åkte vi vidare till Bullerbyn som finns på riktigt. Så fin vy bakom husen här.

Väldigt Småländskt <3

Mellangården! Barna i Bullerbyn är nog min absoluta favorit! Så mycket sommaridylliskt över hela serien.

Sen åkte vi från Bullerbyn, in till Vimmerby där vi skulle sova över en natt.

Fint kvällsljus och efter middagen gick jag brorsan och mamma på en promenad för att utforska Vimmerby.

Stadshotellet såg så galet fint ut! Ångrade att vi inte bokade in oss här… Visste inte ens om det, men se så fint!

Dag två fyllde Reidar 6 år och vi gick till Astrids Värld. Här har vi Lotta på Bråkmakargatan.

Inne hos Tant Berg. Marmorbänken föll i min smak. Lite lyxigt, men kanske inte var så lyxigt på den tiden?

Pelargoner i lerkrukor har funkat i alla år, och är alltid det finaste tycker jag!

Inne i Lottas kök. Inte mitt typ av drömkök men fint på sitt sätt.

Original rekvisitan står fortfarande kvar.

Både Tant Berg och Lottas hus, hade så fina rabatter längs huset. Hade jag haft hus hade jag haft likadant.

Lavendel och rosor…

Nyblivna 6-åringen <3

Fika i trädgården förr i tiden, men skulle kunna vara precis igår för nu gör vi allt igen. Allt va finare förr!

Fina Reidar!! Så glad att jag får vara hans morbror varje dag och att jag bara har han dörren bredvid min här i huset så jag när som helst kan gå över och gosa och han kan komma över när han vill <3

Det bästa som finns när man ska göra nått med barn, är att besöka ett ställe som både vuxna och barn får ut något av. Och Astrids Värld är verkligen nått för alla. Så mycket skoj för barn och massa fint o titta på för gubbar som mig.

Som den här örtträdgården med röd fin grind o drömmig stenmur.

Ännu fler rabatter i min smak!

Drömmigt goda fudge i massa smaker. Köpte ett helt gäng som jag gick och mumsade på hela dagen.

Den här åkte jag på när jag var 8 år. Minns saker härifrån vilket var lite kul. Minns att denna var en höjdare och Reidar älskade den också, ville typ aldrig gå där ifrån.

Lilla Staden! Så fascinerad över alla detaljerna på dörrar, trapper, tak o fönster.

Man har inte sparat på krutet! Det är så fint!

Tittar man snabbt så ser det ju verkligt ut haha.

Kunde inte sluta fota små hus hehe…

Ett sista. En liten glasveranda o allt hade detta hus haha.

Och sist. Nils Karlsson Pysslings hus där hjärnan o ögonen får en riktig nöt o knäcka. Ser verkligen ut som att alla i den här bilden har tryck på spiken o sagt chilivippen haha. Visst!?

Vid 18 tiden på måndagen den 15:e när Astrids Värld stängde, hoppade vi in i bilarna och åkte tillbaka mot Stockholm. Genom Svenska landskap, så fint alltihop! Sverige på sommaren är ju så fint hurrni!!

Tack Vimmerby och mina föräldrar för denna resa. Kul att få fira Reidar med massa skoj o mys och kul att få återse allt det fina en gång till. Nu dröjer det nog några år innan jag kommer tillbaka med mina barn.

Har så mycket inlägg i uppstarten nu, för jag har inte legat på soffan det senaste utan har haft med mig kameran på allt så ska ge er massa inlägg den här veckan, både från Stockholm men också dom sista inläggen om min resa i Halland. & på lördag åker jag upp till landet för en sista vecka där och då kommer jag ju vilja visa allt jag gör det där, så nu måste jag ligga i med publiceringarna här haha.

Men först ska jag sova. Så vi hörs imorrn!!

32

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam