Äntligen! Porslin från Italien

Haha, i tisdags ville jag teleporera oss till en söndagmorgon och det känns som att jag lyckades teleportera iallafall mig ganska snabbt mot just en sådan, för jisses vad den här veckan gick fort – att det är fredagkväll redan kan jag knappt fatta, vart tog dagarna vägen? Kan det vara så klyschigt att jag haft det så kul den här veckan att dagarna gått så snabbt haha. Kul har jag haft iallafall så kanske ligger nått i det det…

Nu ska jag visa förstår du – har ju babblat i mina veckans skördar om magiskt fint Italienskt porslin som Giorgia på Instagram har matat mig med så länge. Det beställdes för tre månaders sedan och nu är det äntligen här!

Ett helt gäng med perfekta frukostassietter i olika färger av det klassiska stänkmönstret som är vanligt i Italien.

Men också magiskt fina handmålade ansikten! Just nu finns dom bara i blått, vilket är väldigt fint mot den varma vita tonen som är bas på assietten – men jag har tankar på att beställa dom även i gult, kanske grönt eller rött i och med nästa beställning, det skulle kunna bli så fint!

I tisdags fotade jag alla produktbilderna på porslinet och under onsdagen togs kompletterande inspirationsbilder med mat på. Det blir så fint att servera mat i det här porslinet. Tittar du in på Giorgias sida så får du massor av inspiration, älskar när man mixar olika färger av stänkmönstret, olika storlekar på skålar och fat, blir så levande o fint – Giorgia är en mästare på det!

Älskar det här uppläggningsfatet, måste ha ett sånt i mitt kök fullt med frukt o grönsaker. Perfekt storlek!

Det kanske bästa med att vi fotade porslinet med mat på, var att den där smörgåsen, som var stekt i panna med olja o salt, som serverades med philadelphia och krispiga tomater, ja den blev min efter att bilden var tagen! Smakade lika gott som det låter.

Här kan du se alla fint porslin och är du i Stockholm imorgon borde du komma förbi butiken och titta o känna på dom. Varje exemplar är unikt och dom fina ansiktena och den abstrakta målningen i gult – ja dom skiljer sig väldigt mycket från varandra.

Nu ska jag lägga mig i sängen o läsa några rader innan jag somnar. Jag står i butiken imorgon, hoppas vi ses!

29

5 Comments

 • Hej Sebastian,
  Tycker så mycket om din blogg och blir så glad av de fina färgkombinationerna. Har en fråga om Spruzziinköpen till butiken: kommer ni köpa in den bruna stänkmålade middagstallriken i stl 25 cm? Tycker nämligen att 28 cm är lite för stora… Tack för all fin inspiration du bjuder på! /Emmie

  • Hej! Vad glad jag blir att du gillar bloggen <3 Det kommer vi nog göra, det vi fick nu var en första beställning, och dom stämmer inte alltid, så nu ska vi se vad vi gillade med vad vi fick och göra en ny beställning. Det gröna Spruzzi har vi i 25cm och 29cm idag, så rätt säker på att jag kommer lägga med 25:cm på det bruna även denna gång. Men det dröjer tre månader tills det kommer till mig... Det är det som är så hopplöst med att beställa från utlandet och där allt görs på beställning, men också på nått vis rätt bra i den tid vi lever i, att man får vänta på det goa haha. Så ja 25cm borde komma men om tre månader. Ha en fin söndag!

 • Tack för svar? Då får jag ge mig till tåls några månader -den som väntar på något gott…?
  /Emmie

 • Så fina härliga bilder! Blev förtjust i det bruna Spruzziporslinet som jag inte sett tidigare.

 • Hej Sebastian, jag söker en bröllopspresent och hade tänkt mig italienska fat. Var kan jag köpa dessa?
  Hälsning Helen

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam