Bad i Fridhem + Själsö Bageri

Söndagkväll. Hoppas du haft en bra helg?! Idag har vi varit på Gröna Lund med Reidar hela dagen – han har räknat ner på kylskåpet i över en månad nu, kryssat varje dag haha. Det är ju Halloween på Gröna Lund den här tiden på året – han älskade det!

En stund snöade det till och med på oss och var riktigt kallt, dunjacka och tjocka vintervantar behövdes.

Har ju i en del inlägg visat bilder från sommaren på Gotland, och nu har vi kommit fram till September då jag och min bror Simon tog hans husbil över till ön för en vecka på våra olika favoritplatser. Älskade att åka tillbaka och bo i en bil, efter dom två veckorna i huset i juli. Dels väldigt mysigt att få åka en gång till denna sommar – men också för att det bara var vi två och att vi kunde vara så mobila med bilen, ställde oss vart vi ville.

Älskade att dra upp dörren på morgonen och veta att en ny dag var på gång.

Ta fram bordet och duka upp frukosten. Tog med mig porslin hemifrån för att få mer hemmakänsla. Husbilden har ju kaklade väggar så nästa som hemma. September var ju forfarande sommar så jag satt bakåt lutat i solstolen med husbilen som vindskydd och sippade kaffe o hade det gött!

Sen gick vi ner på stranden vid Fridhem där vi hade ställt oss, kastade handdukarna på stenarna och hoppade i havet.

Fridhem och vattnet här är mintgrönt och alldeles magiskt!

Titta vilken fin färg på vattnet. Vi hade badskor med oss och då är stenarna inget problem (tips!). Fridhem är en storfavorit faktiskt. Ligger strax utanför Visby och nästan aldrig några människor när jag är här.

Utsikten åt andra hållet från stranden. Så fint! Här spelas delvis Svartsjön in som går på Viaplay nu…

Så fint med havet, den karga stranden och berget vid högklint och allt grönt!

Efter bad i havet en stund åkte vi till Själsö Bageri som också det är en av Visby favoriterna.

Finaste senapsgula kaklet!

Visbys godaste bullar! Skojar inte.

Vi tog oss varsin kardemummabulle o kaffe.

Hittade bästa bordet med havet på andra sidan vägen.

Slog till på en mazarin också, svag för dom asså…

Så fint här!

Barfota med fötterna på grannstolen, sippandes på kaffe – längtar tillbaka. Men nu är det bara att omfamna mörkret som kommer, tända massa ljus, njuta av ljuset vi får på förmiddagen, bona hemma och mysa massor, för ett tu tre så är sommaren runt hörnet igen.

Minns den här dagen som den var igår. Vaknade, åt frukost i solen, badade i havet, njöt så mycket av det! Åkte hit och fikade det godaste jag vet, kardemummabulle och bara njöööööt av omgivningen, tog in allt, sparade i minnet för kallare tider.

Sen hoppade vi in i bussen och åkte uppåt mot norra delen av Gotland, den jag tycker är finast. Och där stannade vi flera dagar. Har en hel del bilder även därifrån, men det tar vi i ett inlägg väldigt snart.

Hoppas du gillar o se lite härliga sensommarbilder från ön! Älskar den här ön som du säkert förstått…
Nu ska jag äta stekt lax som min pappa gjort (steker den alltid bäst) och sen blir det serier för hela slanten – så många bra nu! Ha en fin söndagkväll.

8

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam