Fantastiska BULY i Paris

Imorgon är det fredag och på lördag vid lunch åker jag till Gotland för att vara där över helgen, känns nästan konstigt att jag ska dit i helgen, har liksom inte en tanke på det alls. Känns som det bara ska bli helg o så, men att jag faktiskt ska till ön igen och dessutom få uppleva hösten där, ja det har inte gått upp för mig än. Kommer nog ikapp mig när jag sitter på båten och beställer Öj-burgaren som är en helt otrolig hamburgare som bara serveras ombord på Gotlandsbåten! Längtar lite nu när jag skriver faktiskt, så kanske börjar gå upp för mig redan nu när jag tänker efter…

Innan jag lägger mig vill jag visa en sak. Buly i Paris. Det är ett lyxigt å ena sidan men också finns nått för alla. Iallafall, en upplevelse att gå till en av deras butiker som är i ett gammalt apotek om jag minns rätt. Vi kikar!

Här är fasaden till den Buly som ligger nära Seine, sen finns det en i Marais också. Funnits sedan 1803…

Inne i butiken doftade det magiskt, allt var så galet fint och servicen var i toppklass, vare sig man köpte en tandborste för 180 kronor eller köpte dyra parfymer.

Allt man köpte gick att få med sitt namn ingraverat om man så ville. Ville man inte det, så skrevs ändå en handskriven etikett med ens namn som sattes på förpackningen av det man köpte, så här sitter en anställd o skriver i lugn o ro. Det är lyx det!

Taket, väggarna och allt man lät blicken falla på, var fint att titta på!

Den här vattenkranen hade varit nått att ha i badrummet ändå va!

Jag slog till på en rödrandig tandborste som min svenska tandläkare trodde va till att borsta löständer med, för den var så galet stor tyckte hon, haha. Fin sa jag och bra att den är stor, så gör den jobbet dubbelt så snabbt, tandläkaren höll med och var väldigt nöjd med hur rent allt såg ut jämfört men gången innan, så det var nog en bra investeringen. Slog även till på ett munvatten, mest för flaskan!

Vi besökte Buly först och sen gick vi över en av broarna vid Seine och fick se Eiffeltornet för första gången på resan. Det var ett sånt där wow-moment. Ändå nått man minns, första gången man såg Eiffeltornet på riktigt.

Det var en litet besök hos Buly. Skulle egentligen visat något helt annat idag, men fick inte tiden att göra det inlägget ordentligt så lika bra att vänta med det. Gjorde istället en av mina första middagsdukningar här hemma och det blev o var så mysig kväll, att jag måste göra det mycket oftare framöver. Visade lite på Instagram, men visar allt i ett inlägg imorrn!

29

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam