Häng med till Paris!

Nu ska jag inte hålla på det längre! Nu tycker jag vi åker till Paris, iallafall i bildform. Hade två magiska veckor. Vi hyrde ett airbnb boende och bodde på samma ställe båda två veckorna. Så skönt att bo på samma ställe, blir mer som hemma då, som att man bara byter hemma i Sverige mot hemma i Paris.

Nu tittar vi på första Parisbilderna.

Vi fick hjälp av Europarunt.se att boka tåg och rutt.

Jag valde två av flera anledningar, dels för miljön men också för upplevelsen (har aldrig åkt tåg utanför Sverige) och för att jag inte gillar att flyga så värst mycket. Vill ha kontroll och ogillar turbulens o okontrollskänslan jag får i ett plan. Även om det aldrig varit något problem, sen är det ju en apparat tycker jag att ta sig till flygplats, checka in bagage osv. Mycket mer harmoniskt o sätta sig på ett helt vanligt SJ tåg o rulla ut i världen.

Det blev en hel del kortspel, bokläsning o slappande under resan till Paris.

Det här var vår rutt:
Stockholm – Köpenhamn
Buss Köpenhamn – Rödby
Rödby – Hamburg
Nattåg Hamburg – Offenburg
Offenburg – Paris

Jag som aldrig varit utanför Sverige med tåg slogs när jag åkte genom Tyskland att vi nu bara kan åka fram här med tåget utan problem, men under andra världskriget var förmodligen massa människor på flykt här och gömde sig för nazisterna som gick land o rike runt. Hemsk tanke.

Men det var väldigt fint att susa förbi o se alla böljande landskap.

Efter nattåg som tog nio timmar där man ju sov större delen av resan, var vi framme i Offenburg, där man kliver på sista tåget som tar två timmar, sen är man framme i Paris och var jag här på bilden.

Så speciell känslan att resa med tåg till Paris. Tog någon dag innan jag landade och förstod att jag liksom var i Paris. Tar du flyget är det ju en större apparat med säkerhetskontroller o allt vad det är. Då fattar man snabbt att man är i ett annat land. Men nu gick allt så smidigt så det tog några dagar extra, men jag älskade det!

Direkt när vi gick ut från Paris tågstation såg vi det typiska Paris-husen. Och något som fascinerar mig med Paris är att överallt, oavsett kvarter eller gata, så är det fina stenhusen med takfönster, franska balkonger o skorstenar i lera. Så galet fint!

Tågstationen i beige, röda markiser o pistagegrönt <3

Vi tog en Uber från stationen till lägenheten vi hyrt. När vi kom i stod fönstren öppna o det var ett helt magsikt ljus i hela lägenheten. Precis som jag föreställt mig från bilderna och jag kände direkt, att här kommer vi trivas!

Utsikten från sovrumsfönstret. Så typsikt Paris men jag älskar att alla förutfattade tankar jag haft om Paris, var på riktigt. Taken ser ut så här, alla går runt med en baguett under armen och dom äter croissant o juice till frukost – det är inget hittepå, man har levt o man lever så än idag. Älskar det!

Vi var så ivriga på att ta in Paris, så när vi packat upp i lägenheten o så, gick vi dom 600 meter vi hade till Fragments, som jag följt så länge på Instagram. Äntligen skulle jag få gå hit!

Vi tog deras toast med marmelad o smör, varsin cappuccino och morotskaka. Både fint o helt galet gott! Bröd med marmelad ska jag börja äta mycket mera av hemma, så lyxigt utan att vara så lyx om du förstår.

Fragments blev resans favoritkafé, hit återkom vi många gånger för en kaffe.

Morotskakan påminde väldigt mycket om den som Fabrique serverar på Rute Bageriet på Gotland. Kanske har dom varit förbi här o fått inspirationen med blommorna på toppen o det tjocka lagret glasyr… Galet god iallafall, hos båda!

Cappuccino <3 det är det man får dricka för det mesta tycker jag, om man vill ha bra kaffe utomlands.

Älskar sånna här lite hipster fik, för det är oftast väldigt lugnt, man går hit om man vill ha gott kaffe och en skön stämning och det är alltid många likasinnade på kaffet.

Lika fint som jag föreställt mig efter alla Instagrambilder jag sparat ner. Tack Fragments för att ni förgyllde resan med gott kaffe, fika o härliga miljö! Älskar också att mitt favoritfik låg så nära där vi hyrt.

Efter att vi installerat oss i lägenheten och fikat en massa gott hos Fragments, gick vi på upptäcksfärd i kvarteret vi bodde i. Som sagt, överallt, fina hus att titta på. Man blir så bortskämd att hela tiden ha nått fint att vila ögonen på när man går till nästa mål.

Målet efter fikat var Merci. Jag hade höga förväntningar på Merci utifrån vad andra sagt, men ska jag vara helt ärlig och om jag får skryta lite, så tycker jag att vi på Tambur och Artilleriet i Göteborg, skapar butiker som ger helt andra upplevelser än dom jag besökte i Paris. Merci va fint, men det var tydligt en butik – hos Tambur och Artilleriet är det mer känslan av hemma än butik som slår mig. Så vi är bättre på att skapa inspirerande miljöer, hemma i Sverige.

Men jag slog till på ett gäng av dessa glas. Hade sparat ner en så fin dukning med just dessa glas, på Instagram några veckor innan, så blev så glad när jag såg dom hos Merci.

Perfekta juiceglas tycker jag!

Även om det var klassiska butiksskyltningen med allt på hyllor, var det mycket fint i glas som jag föll för. Köpte dock inget mer än juiceglasen. Har fullt i skåpen och köpstopp på udda glas…

Efter Merci passerade vi mer fina hus och gator <3

På samma gata som Merci ligger Bis Boutique. Galet bra secondhand-affär för kläder. Priserna va riktigt billiga och det hängde hela tiden ut nya plagg – men väldigt välsorterad, så tänk en vanlig klädaffär i sortering, fast med bra pris o bra för miljön.

Hittade mina fösta Paris-plagg. Handlade en del kläder på våra två veckor, dock bara secondhand. Tycker alltid att secondhand kläder är mest intressanta, alltid finaste urtvättade känslan, bra pris, fina färger o bästa passformen.

Nästa inlägg gör vi frukost hemma i lägenheten o tar en tur till en marknad.

40

11 Comments

  • lägenheten ser så mysig ut- var låg den? kan du publicera länken till Air B&B

    • Ja den va supermysig. Absolut! Ska be min bror om länk, han som hyrde lägenheten. Den låg precis utan för Marais.

  • Vilken underbar resa ni gjort!, Tack för att du delar med dig av den. Tyvärr så är inte Artilleriet mysigt längre sedan de byggt om. Den härliga känslan man fick där är helt borta, tyvärr. Haven fin söndagskväll och tack för en underbar blogg. Pernilla

  • Vilken underbar resa ni gjort!, Tack för att du delar med dig av den. Tyvärr så är inte Artilleriet mysigt längre sedan de byggt om. Den härliga känslan man fick där är helt borta, tyvärr. Ha en fin söndagskväll och tack för en underbar blogg. Pernilla

    • Ja har hört jättemånga tycka samma sak som du. Och man ser ju deras hemsida att dom ändrat stil lite, mer lyx o design Ist för mys som förut.. Gör mig glad att du gillar! ☺️ Tack för att du läser!

  • Älskar dina blogginlägg! Ser så mycket fram emot att få se mer från er tid i Paris och vad du plockar med dig för inspiration hem 🙂

    • Vad glad jag blir! ☺️ Ja har fått med mig en hel del inspo, mycket är nog inombords också, en känsla jag kommer ha när jag tänker på Paris i vissa situationer, men kommer nog bli en hel del referenser till Paris 🥰

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam