Helgens små & stora projekt

Lördag och vi har ramlat in i November. Jag hänger kvar i hösten lite till, men snart öppnar jag juldörren. Känner ni att det är okej om jag gör det runt mitten av november? Ska göra jul i butiken 14 november, och hos mina föräldrar blir det efter Åres, så runt 20:e. Men först vill jag krama ur det sista av hösten.

Det är helg och jag har några små projekt att pyssla med nu i helgen. Så kul att ha projekt ju! Har inte varit hemma en längre tid i sträck på väldigt länge, så nu i helgen ska det bli så skönt att stänga in mig i lägenheten o slutföra påbörjade och icke påbörjade projekt.

Ett projekt blir att skämma bort mina blommor. Många behöver ny jord, plockas på blad och kanske ges en bättre position med mer dagsljus. Mitt elefantöra behöver rätas upp lite.

På fönsterbrädan är jag sugen på nått nytt. Kanske byta lampa till nått annan ett tag, eller flytta lampan med mot mitten med travar av böcker på sidorna, eller något helt annat här. Ska testa mig fram lite o se. Vill iallafall ha ny energi här.

Min stora herrgårds begonia funderar jag på om den också ska få en ny plats… Ska nog testa att ha några fler växter fast lite mindre och mer grönbladiga. Kollade på gamla bilder och tyckte jag hade så fint för en massa år sedan när jag hade fler mindre krukor med olika gröna växter. Får kopiera det!

Här har vi egentligen två projekt på gång. Det ena är att modifiera en loppisfyndad dagbädd från Ikea, till en lyxig fin dagbädd i blått William Morris tyg. Ska sätta nya ben, kapa ryggstödet och fixa lite med den. Köpte dagbädden mest för att ha en stomme att utgå ifrån. Men här måste jag dock få hem tyget och där är jag inte än, så det projektet blir inte ett av helgens.

Men det andra är att jag ska bygga en hylla bakom soffan, liknande den jag har vid sängen, fast den här ska inte synas utan döljas bakom soffan. På den ska jag ha alla böcker som är på soffbordet just nu, och så ska jag ha två lampor och kanske en vas med nått i. Tror det kommer bli fint att rama in både tavlan och soffan med lite symmetri. Plus att jag tycker det är alldeles för tomt på väggarna o så här, men kan inte ha en till tavelvägg, för det har jag redan en – så tror det här kommer bli finfint!

Det var helgens projekt! Tror både att flytta om lite bland växterna och skapa den här hyllan bakom soffan, kommer göra att hela lägenheten får ny energi!

Har pratat så mycket om energi i inredning, men det är nog det viktigaste tycker jag. Saker som står för länge på samma plats (och då menar jag saker, för man kan ju inte hålla på möblera om hela tiden). Men små saker som blommor, ljusstakar, vaser, böcker o annat – att byta plats på sakerna kan göra att hela känslan i ett rum förändras och det är mycket det jag sysslar med hemma.

När jag kom tillbaka till Stockholm i måndags ställde jag i ordning alla blommor som jag haft i skålar med vatten under tiden jag varit bortrest, och i samma veva handlade jag en massa mat o grönt o sånt som jag brukar ha i skålar o så. Och i samma veva fick jag energi att ändra om i köket, flytta omkring på hyllorna o så – det blev så bra så! Ska fota o visa. Men hela känslan i köket blev bättre och tydligare. Så en rörelse i ens hem är A och O om du frågar mig.

Nu ska jag inte skriva mer, utan istället sätta igång med att bygga den där hyllan bakom soffan! Ha en dunderfin första novemberhelg så hörs vi imorgon till söndagsfrukosten.

33

2 Comments

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam