Julen på Tambur #1

God kväll! Precis avslutat ett avsnitt av Jägarna på Cmore galet bra! Serietips ifall du missat! Tillbaka i Stockholm nu ju, så vad passar bättre än att ta en titt på Tambur Julen. Blev så mycket bilder så delar upp det i två inlägg.

Ja men välkomna till jul i butiken! Det är mys i varenda vrå – har inte sparat på krutet en sekund!

Änglaspelen är på plats och då blir det ju genast en julig stämning.

Precis när man kommer in så ser man den här hyllan, här hade jag exakt samma slinga förra året. Tyckte den blev så fin här. Lite som snöbollar, känns ju väldigt jul på film, när varje hus o vrå har sånna här slingor hängande…

Lingonkrans, äpple, hyacint och levande ljus fick också plats på hyllan.

Älskar den här ljusstaken, gjort det sen första gången jag såg den!

Köket då! Här har det hänt lite små saker också. För mig blir det ju inga ”jätte” förändringar när det ska göras jul. Mycket av julstämningen tycker jag sitter i att det känns extra ombonat, mycket grönt, massa äpplen o apelsiner i nån skål, amaryllisar i vas, lingonkransar, röda ljus och ljusslingor. Klart!

I en vas satte jag tre röda kvistar av en blomma jag inte kan namnet på (någon som vet?), tycker iallafall dom ser lite ut som renhorn haha. Blandade upp med en röd amaryllis och några gröna svansar. Heter ju inte så men blomnamn är inte riktigt min grej… Fint ihop blev det iallafall och så där lagom juligt.

Lussebullar på plåt från Hay. Köpte en för mycket så den fick jag med glädje äta upp. Så gott!!!

I en glasvas mixar jag olika färger på amaryllisar. Idag när jag kom till butiken hade dom slagit ut och det va så galet fint!

Titta bara!!!

Det gröna spruzzi-porslinet med röda äpplen i blev en fin kombo tycker jag!

Om man inte klarar av plingandet från änglaspelet går det lika bra utan ju, är snurrandet jag tycker mest om!

Ja men det var julen i det första rummet. I nästa inlägg tittar vi in i vardagsrummet där julgranen står!

Nu ska jag lägga mig – måste upp tidigt imorgon. Ska nämligen åka och köpa julgran och lite olika saker jag behöver för att göra julstämning här hemma också. Det är ju första advent på söndag så läge att sätta igång nu.

Började lite idag, men fattas julgran, amaryllisar i vaserna och lite annat som jag har på min lista. Bland annat långa ljus, sånna ska jag titta efter på Skansens julmarknad – dom ska vara till årets adventsljusstake. Återkommer!

27

2 Comments

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam