Ljuvliga dagar i norr đŸ„°

KOMMENTERA GÄRNA đŸ„°

Första lördagen i juni och vi har hela sommaren framför oss. KÀnn lite pÄ det, blir man inte hur lycklig som helst nÀr man tÀnker pÄ allt hÀrligt o fint vi har framför oss?!

Jag tittade igenom utkast till inlÀgg hÀromdagen och hittade massa pÄbörjade inlÀgg med bilder frÄn Gotland, Varberg, utflykter och huset i Norr. SÄ nu tÀnkte jag att vi tittar tillbaka pÄ somriga dagar i Norr.

Ljungan, min Ă€lv som jag vĂ€xt upp med. Älskar den. Vattnet Ă€r guldigt och kristallklart. SĂ„ mĂ„nga morgondopp i tidigt morgonljus och kvĂ€llsdopp i en finaste av solnedgĂ„ngar, som jag tagit hĂ€r…

Sommarlivet i norr Àr det bÀsta jag vet.

Jag har inget sommarhus och nu jag bor i Stockholm blir mitt barndomshem mitt sommarhus. Och faktum Ă€r att med vĂ„r hĂ€rliga trĂ€dgĂ„rd, nĂ€rheten till hav och med Ă€lven rinnandes en grusvĂ€g ifrĂ„n huset, Ă€r det som det finaste av sommarhus âŁïž

En dag förra sommaren blev jag sugen att baka madeleinekakor, men hade inte tagit med mig den rĂ€tta formen i packningen (brukar packa med den) – sĂ„ fick improvisera med andra formar.

Älskar att spendera tid ute i trĂ€dgĂ„rden som jag och min bror skapade 2010.

Rensa, flytta vÀxter och njuta allt som blommar.

Varje Är har jag nÄn ny trÀdgÄrdsidé. LÀngtar tills jag fÄr sitta hÀr igen pÄ knÀ och dra ogrÀs, fixa jorden slÀt o fin och plantera nya vÀxter.

Pauserna i trÀdgÄrdsarbetet Àr bra hÀrligt ocksÄ.

Min bror köpte en kaffemaskin förra sommaren som han experimenterade med, sÄ det blev mÄnga cappuccinos i fikapauserna.

Huset ligger 10 minuter med bil frÄn havet, sÄ hit Äker vi ofta.

Älskar att breda ut mig för en heldag pĂ„ en solvarm klippa med tĂ€cke, baguett, kaffe, kortlek, kuddar o annat hĂ€rligt o gott som man packat med sig.

Kaffe i finaste porslinskoppen efter ett salt dopp Àr magi!

Älven har sin tjusning och havet har sin! En heldag vid havet med ett avslutande kvĂ€llsdopp i Ă€lven, ja sĂ„ kan en vanlig sommardag se ut hĂ€r.

En mazarin kan ibland va precis det dÀr lilla goa man vill ha till kaffet tycker jag.

Ni vet dom dĂ€r sommardagarna som kĂ€nns oĂ€ndliga. Allt bara gĂ„r runt runt, vaknar, badar, cyklar, solar, badar, Ă€ter, kanske badar igen, hĂ€nger badbyxor pĂ„ tork, tar pĂ„ tröja pĂ„ kvĂ€llen, spelar kubb, slĂ„ss med myggen, sover och sen vaknar man o allt börjar om igen…

HÀr i norr kan man ibland ha en hel strand för sig sjÀlv.

Granne med vÄrt hus öppnade ett bageri förra sommaren, sÄ sÄhÀr sÄg mÄnga av mina dagar ut den sommaren, medhavt kaffe, bok, kortlek och en supergod kardemummabulle.

PÄ mormors gamla solmadrass (heter det sÄ?). Hur briljant Àr inte dessa?! Extra bra om man har fina hamamhanddukar som lÀtt blir bruna av sanden.

Efter massa dopp, solande, kaffedrickande, mumsade pĂ„ bullen, mera dopp, boklĂ€sning, spelande av kort och njutande, gĂ„r jag upp barfota lĂ€ngs med grusvĂ€gen, upp till huset, hĂ€nger handduk o badbyxor pĂ„ staketet och kanske lĂ€gger mig i hĂ€ngmattan…

Allt detta har jag/vi framför oss. Alla har vi vÄra favoriter om sommaren och jag blir sÄ pepp nÀr jag tÀnker pÄ allt som jag snart ska fÄ göra o njuta av. TÀnk att det blir en sommar pÄ Gotland igen, dopp i Àlven och pÄ sÄ mÄnga andra stÀllen, det kunde man bara drömma om dÀr i Mars.

44

2 Kommentarer

LĂ€mna ett svar

Protected by WP Anti Spam