Min första gång i Malmö!

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

I betalt samarbete med Malmö Turism

Hej!!! Det var ett tag sedan. I fredags kom jag hem från en 5 dagars-tripp i Malmö. Jag fick nämligen förfrågan om att besöka Malmö tidigare i våras, och uppleva vad Malmö hade att erbjuda. Inga krav på saker att göra, utan jag fick göra exakt vad jag ville, och det var ju helt underbart!

Hade inga förväntningar när vi satte oss på tåget, förutom att det ante mig att det skulle vara en mysig och vacker stad, eftersom den ligger i Skåne. Och nu efter 5 dagar av mys och upptäcksfärd varje dag på cykel, längtar jag redan tillbaka!

Tänkte vi skulle kika på vad jag hade för mig i Malmö!

Florista intill Davidshall, som förövrigt blev en liten favorit plats. Vi bodde inte så lång ifrån. Kändes väldigt mysigt o ombonat här, med sommargata, massa grönt, lummiga butiker och kaféer.

Kändes lite som Södermalm, men också Köpenhamn, fast jag bara varit där en gång… Lite Paris också faktiskt. En del platser i stan var väldigt mycket Paris, andra New York, men återkommer till det.

Har ju följt Florista på Instagram i åratal, så det var kul att äntligen få kika in!

Kunde dock inte köpa med nått hem… Men lyllos alla som kan!

Vi bodde på mysiga Hotel Noble House som var nog bland det mysigaste hotellet jag bott på. Väldigt inrett med olika färger, stilleben och snygga möbler mest överallt.

Älskar också när hotell har den där sköna loungen i lobbyn, det är så viktigt tycker jag. Att man efter en heldag på stan kan komma in, ta sig en kaffe o slå sig ner bekvämt o bara andas ut innan går upp på rummet.

Frukosten var otrolig!! Blir hungrig bara jag tänker på den. Åt så mycket våfflor, croissanter, rostat rågbröd med gott pålägg, drack massa smoothies, ingefärashots och njöt av Skåne yoghurt toppad med granola och bärkompott! Mmm!!

Trappan upp till rummen! Älskade färgsättningen.

En annan plats jag älskade var Ribersborg, eller Ribban som man säger här. Vi badade på T-bryggan och det var total magi!!

Ibland va det riktigt blåsigt och ibland helt vindstilla, men oavsett så var havet ljummet, salt och helt magiskt att doppa sig i!

För mig som är van att bada i Älven i sommarhuset, eller i havet här i Stockholm är det ju extra exotiskt o bada i riktigt salt vatten och med Köpenhamn som granne rakt över.

Lyllos alla er som har det här varje dag.

Vi åkte aldrig och tittade närmare på Turning Torso men om dom andra husen under är 5-6 våningar, så ser man ju hur gigantisk Turning Torso är! Mäktigt!

Slottsträdgården som ligger i Kungsparken var en annan av mina favoriter. Hit gick vi första dagen redan och återkom flera gånger.

Massvis med dahlior i större delen av trädgården!

Lite engelskt med vindpinat trä mot all grönska så här 💚

Gick mest omkring o njöt här bara…

Är så mycket prat om dahlior på Instagram så att jag ibland blir lite trött, men när jag springer på en rabatt så här, så kan man ju inte annat än stanna upp o bara ta in allt fint.

Men min favoritblomma är ju sen gammalt, solrosen och det fanns det gott om också.

Den här var väldigt orange, inget jag sett i butik någonsin faktiskt. Men hade varit fint att mixa dom gula med dessa i en vas hemma. Visst?!

Så fin kontrast med det starka orangea mot den gråa himlen…

Alldeles bakom mig här finns Slotträdgårds Cafét med supergoda mackor och kaffe, vi tog vår första fika där, men det lyckades jag bara föreviga på Instagram. Gott var det iallafall!

Efter det här inlägget måste jag kika förbi torget och se om jag kan få tag i ett par solrosor, så när jag cyklade förbi ett annat torg i stan, att det var massvis av solrosor – så än är säsongen inte över, turligt nog! 🌻💛

I Kungsparken var det verkligen som att cykla i Central Park i New York. Helt galet fin park!

I slutet av parken, när man kommer in mot stan fanns ett häftigt bibliotek.

Ett fik som vi var på två gånger var Patteserie David. Som låg här mellan Gertruds och Byggfabriken, med en fin lugn innergård där man kunde fika.

Vi började med baguetter ute på gatan med kaffe.

För att sedan ta fika med en påtår inne på innergården.

Vi gick ut och åt på en restaurang som låg nära hotellet, nämligen Bastard. Den fick jag flera tips om att besöka och är även omnämnd i Michelin för god och prisvärd mat.

Vi åt varsin god pizza under infravärmen medan regnet smattrade på taket till innergården.

Enligt en följare på Instagram har Bastard julmarknad med lokala förmågor här på innergården under juletid. Ska jag komma ihåg om jag är i Malmö kring jul.

Saluhallen besökte vi flera gånger för att äta glass.

Saluhallar är som en helt annan värld.

Och allt är uppdukat på ett så inspirerande och tillfredställande vis.

Trälådor, frukt o grönt i sin enkelhet, med all sin färg o form och så en enkel brun påse istället för plast, älskar det sättet att handa på.

Vi gick hit, till Favvo Glass för att äta om jag ska vara helt ärlig, min godaste glass jag någonsin har ätit. Kan inte ens beskriva hur len och god varje tugga var.

Smakerna var otroliga. Så hit måste du gå om du vill ha glass!

Mmm!!!

En kväll, efter ett salt dopp cyklade vi till Charlies Burgers och köpte med oss sötpotatispommes och burgare, för att sedan cykla tillbaka till Ribban och äta med den här fina utsikten över Kallbadhuset.

Älskar sötpotatispommes med en god aiolidipp till.

Otroligt gott! Och helt underbart med havet och solnedgången som utsikt.

Äta med utsikt är nog min och brorsans specialite. Så många sommarminnen som skapas på det viset. Vi brukar alltid filma en liten snutt så att vi kan titta tillbaka o njuta av stunden senare i vinter… Skickar alltid bilder o videos till varandra med orden ”här hade man det tufft”, det vill säga att vi hade det väldigt bra ☺️

En sån fin sista kväll i Malmö! 🥰

Dagen efter gick inte tåget förens efter 16-tiden, så vi hann med en sväng förbi Davidshall o ta in omgivningarna igen.

En sväng till Ab Småland, varit så pepp att besöka dom, sedan jag hittade dom på Instagram. Ab Småland har den finaste färgskalan på sängkläder.

Som väntat, väldigt fint här inne. Nytt blandat med vintage.

Sen gick vi till hotellet och hämtade väskorna och sen begav vi oss till Centralsationen för att invänta Snälltåget. Har inte rest med Snälltåget mer än en gång tidigare, men blev glatt överraskat hur fina tågen är.

Ombord finns dessutom Krogen som verkligen så där som man föreställer sig att en tågbistro ska vara. Med bås där man får sitta för sig själv och dricka en kaffe eller äta middag. Nästan så jag vill se till att boka snälltåget upp till Sundsvall nästan gång, bara för att det var så mycket mysigare än dom vanliga tågen.

Väl på stationen läste vi i väntan på tåget. Och när vi väl klivit på tåget och lämnat Malmö, sammanfattade vi vad vi hade upplevt under dom här 5 dygnen. Det var 5 riktigt fina dygn, kom vi fram till.

Utöver allt som jag visat här ovan, gjorde jag riktigt många loppisfynd. Sökte på ”second hand” i Google Maps och fick fram stans alla loppisar, så det är mitt tips! Öppen Famn, Stadsmissonen och Emmaus var mina favoriter. Pelles en bit utanför stan var också en superbra loppis!

Resan var i samarbete med Malmö Turism och Snälltåget. Och under hashtagen #makeitmalmö kan man uppleva allt som jag gjort och allt som alla andra kreativa personer som jobbat ihop med Malmö, har delat. Så värt att kika in om du ska till Malmö. Kan också tipsa om att följa Malmö Town på Instagram för fina bilder från Malmö såklart 🥰

37

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam