Mina alla växter! ?

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Hej på er!! Det är måndag och junis andra vecka! Dagen har varit lite mulen så jag har suttit hemma på kökssoffan och jobbat lite, men nu har det spruckit upp och ikväll ska vi grilla ihop med mina föräldrar ute nånstans. Årets första grillkväll! Ska bli så himla gott o härligt!

För ganska längesedan fick jag ett önskemål om jag inte kunde göra ett inlägg om mina växter, så nu tänkte jag göra just precis det! Häng på!

Har ju blivit en hel del växer bakom min säng – vet faktiskt inte riktigt hur den idén kom till, men har haft det så nu i närmare 5 år. Vi kikar lite vad jag har här bakom sängen.

Jag har ett brokigt elefantöra. Dom här kan man köpa som sticklingar och dom växter till såg himla stora och fina!

En herrgårds begonia står också här! Den har jag fått klippa flera gånger för den vill ta över alltihop haha. I-landsproblem deluxe!

Ett fikonträd som inte burit nån frukt alls, men överlevt i typ 5 år nu. Älskar bladen och hur gängliga fikonträden är, ger en lyxig och exotisk känsla till inredningen tycker jag.

Och så har jag en suckulent!

En klöverblomma!

På fönsterbrädan intill har jag denna pelargon som heter Wilhelm Langguth.

Och så har jag en växt som heter Karlbergare.

I vardagsrumsfönstret då. Här har jag en enorm Rumslind som jag köpte som liten växt i blomsteraffären, men som med åren har växt sig enrom.

Så här såg den ut i början på 2018.

Och så här såg den ut i slutet på 2018, början 2019. Så det har hänt en del.

På varsin sida om Rumslinden har jag två Dr. Westerlund pelargoner. Älskar när dom har små blad och är så här spretiga o fina!

Har även en till lite mindre Wilhelm Langguth pelargon.

Bakom soffan har jag en from av ormbunke som heter Spjutbräken.

I badrummet har jag massa fler växter.

Ett till fikonträd som trivs superbra här inne!

En till Karlbergare.

Och så har jag mina palettblad som jag köpte hos Chrisoffers blommor som sticklingar för några år sedan, och sedan har dom växt till stora växter. Nu är modersplantorna väldigt spretiga, men kanske kommer dom bli buskiga snart igen. Har iallafall klippt dom lite och med det fått två nya krukor palettblad som håller på att växa sig stora. Så snart täcks hela fönstret igen som förr!

Det var alla mina växter. Älskar klöverblommor, pelargoner, rumslind, fikon och palettblad, så ska du ha några växter hemma, tycker jag du ska gå på några av dessa! Planterar man i kruka med massa jord och vattnar o håller lite koll, så överlever princip alla växter. Tycker ingen är svårare än den andra att hålla vid liv.

Nu ska jag njuta av kvällssolen som tittar in i hela lägenheten och sen blir det grillat ute i trädgården! Ha en fin junimåndag! ?

39

1 Kommentar

  • Så väldigt fina de alla är!! Har precis börjat intressera mig för krukväxter och var roligt att se ett hem fullt av dem- kanske kan mitt se lite liknande ut i framtiden.. Man kan ju hoppas 😀 Blir himla hemtrevligt<3

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam