Om mina mysdagar uppe i Åre

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Från Gotland till Åre. Dagarna har bara susat förbi och jag har inte hunnit med att slå mig ner i lugn o ro och skriva om hur mysigt jag hade det i Åre i November. Men nu tänkte jag göra just det.

Har varit i Åre i princip varje år sedan 2007. Men sista jag var där var 2017 så nu var det verkligen på tiden.

Och blev så glad att jag lyckades få ihop en resa. Simon fyllde 30 år och mamma 60 år, så det fick bli min lilla present till dom – en helg på hotell med god mat och lite spa.

Älskar Holiday Club och vi bor alltid här. Hela familjen är till och med ägare av en vecka i ett av strandhusen alldeles utanför hotellet. Så vi har firat både jul och påsk här.

Hotellet har utvecklats massor sen vi började vara i Åre och till det bättre såklart. Nu är det ett superfokus på fräsch mat, hälsa men också avkoppling och mys.

Vi checkade in i ett rum som har både fjäll och sjöutsikt – inte dåligt! Alltså, här mådde jag så bra. Den här sängen var nog bland den härligaste borta-sängen jag sovit i!!

Hotellrummet var ett av dom nyrenoverade på hotellet – fina läderdetaljer, trärena ytor som verkligen blir fint i kontrast till krispigt vitt i sängen och ute.

Smegkyl och hyllor med fina knoppbrädor under Rummet var målat i en varm ombonad grå, kände mig väldigt som hemma haha.

Installerade mig i badrummet. Alltid min röda tandborste – på så vis får jag med det röda i inredningen även när jag reser, smart va! 😉

Älskar produkterna på hotell. Dom doftar alltid så lugnt o omvårdande.

Den obligatoriska ”checkat in på rummet-bilden” i spegeln.

En stor loveseat alldels intill balkongen. Här satt jag ett par timmar och läste – så härligt o kunna pausa från boken, och vila blicken på fjället.

Utsikten från fönstret upp emot fjället.

Har gått från att inte tycka om vinter, till att älska den! Har helt plötsligt blivit en vinterdyrkare som nu inte kan annat än längta tills hela Stockholm är täckt i snö och tills jag åker hem till Norr för att fira jul och åka massa skidor i mellandagarna.

Incheckade och installerade i rummet, var vi redo att ta in Åre!

Holiday Club ligger vid sjön och intill Åre Station. Det är bara att gå över spåret och sen upp för den här backen, så kommer man in i den lilla byn.

Hade så väderanpassade skor på mig…

Stil före funktion. Iallafall ibland.

Så mysigt med all snö. Njöt nått helt otroligt. Hellre detta än slask o regn.

Så fin vy om man går upp för backen i byn. Man ser taken, skorstenarna, sjön och mycket mycket mer. Älskar huset som Hemslöjds butiken ligger i.

Efter någon timma i byn för fika och kika i några butiker, var vi tillbaka på hotellet igen och framför den öppna spisen som finns i restaurangen Grow.

Här väntade nämligen en trerätters-middag för att fira lite.

Förrätten var en magisk fisk!!

Sen följt av en buffé med kall krispig efterrätt. Precis som man vill ha en efterrätt!

Två glada födelsedagsbarn!? (säger man så om vuxna?) hehe.

Älskar att vakna upp i hotellakanen, veta att jag om 5 min ska hoppa i skorna och gå ner till frukosten. Älskar det!

Tog trappan ner mot lobbyn mot frukosten.

Uppdukat en massa gotta! Är det okej att älska frukost så mycket som jag gör. Nu när jag skriver detta, blir jag alldeles rusig av tanken på frukostarna jag åt och frukosten jag sak äta imorgon… Inte klokt.

Samma frukosskålar som jag har hemma. Tycker den här storleken på frukostskål är perfekt!

Åter lite olika, varje morgon, men det finns massvis att välja på. Rågbröd med diverse pålägg hade jag denna frukost, tillsammans med ägg, 2 stycken gingershots, kaffe och juice.

Det bästa med frukosten var den här skålen med yoghurt, hemgjord granola och skogsblåbär som var så där halvfrusna. Alltså det vattnas i munnen.

Måste plocka litervis av blåbär i sommar och frysa in, för det här är bland det godaste jag vet! Speciellt med naturell yoghurt till.

Efter frukosten landade vi ofta i sofforna framför brasan i lobbyn.

Lite scroll och sen några sidors läsning med spraket från brasan i bakgrunden – exakt sånt man ska göra i Åre, bara ligga i en soffa o slappa med en bok, en kaffe eller en god vän.

Efter en stund gick vi in i hotellets bad. Hotell med bad är det bästa! För när man bor på hotell vill man slappa, äta gott och bada – iallafall jag vill det.

Här kan man simma några längder, åka i äventyrsrutschkanan eller ligga i någon av bubbelpoolerna.

Men det jag tycker är bäst är detta – bastuvärlden.

Här finns olika bastus, en har doft, en annan är ånga, en tredje är extra varm. Det finns en spa-guide att gå efter och det gjorde vi. Vi körde en magisk egen spa-upplevelse, med kallbad och bastu. Njöt så mycket!

Det här är bland det bästa jag vet med hotellet, efter frukosten, SATS gymmet, brasan i lobbyn, sängarna… Ja jag älskad allt!

Tackar Holiday Club för att jag fick komma och fira min mamma och min bror! Vi hade några helt magiska dagar av krispig vinterluft, sköna bad, massa sömn, god mat, avkoppling och mysiga stunder ihop!

Fina nyckelkort var det också, måste visa! Vi bodde på 204. Älska på loggan! Lite nördig på sånt, ni vet, helheten o sånt, att det ska vara fint i det lilla,

Efter några dagar i Åre satte vi oss i bilen och åkte hem mot huset. Genom helt otroligt fina vinterlandskap! Så pepp på vintern nu. Kom snälla!

Nu ska jag njuta sista dagarna av regn, men julmys, i Stockholm. Och sen bär det av till norr och där kommer det som det ser ut nu, att vara en vit krispig jul och det är jag så glad för!

Tack Åre! Tack Holiday Club för allt! Tack snön för att du lättar upp allt. Och tack för att jag får vara med om så mycket fint. Också glad över att jag åkt skidor för första gången på 10 år. Åkte massor förut, men slutade av massa anledningar. Men nu är jag tillbaka på skidorna igen och jag älskar det som aldrig förr!

27

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam