Rapport från fjällen + en sväng i mitt kök

Söndagkväll. Allt bra med er? Jag sitter just i skrivande stund vid en öppenspis i lobbyn på hotell Holiday Club uppe i Åre. Idag har jag åkt slalom för första gången på 10 år. Vi åkte varje vinter fram tills 2009 och efter det har det inte blivit mer. Tiden har gått och jag har vuxit upp. Det var helt magiskt att vara uppe på fjället igen och nu har jag fått mersmak och googlar vad olika liftkort på olika platser kostar haha. I Njurunda där mina föräldrars hus ligger, har vi en backe super nära huset som jag tänker åka i i mellandagarna.

Efter en dag i backen svirade vi om och gick ner till bastu och bad. Och nu sitter jag här krispig i blodet, ansiktet och hela kroppen efter timmar i backen, bad och en allmän pangdag bara! Så lycklig på så många plan nu!

Har massa härliga bilder att visa er från Åre. Det är kallt och massor med snö, precis som man vill ha det!

Men jag har ett gäng bilder från mitt kök på Gullmars, som jag tänkte vi kunde kika på en sväng.

Här har jag styrt upp det lite på hyllorna, har bara det nödvändigaste tillgängligt. Favorit-frukostkoppen från Spode i blått och min fina kopp som jag köpte i Paris, från Astier de Villatte. Frukt, lök och sötpotatis har jag i nätkassen. Här under sista hyllan ska jag i sinom tid få upp en knoppbräda så fler saker kan hänga här.

I en fin lite annorlunda brödkorg, förvarar jag handdukar som är bra att ha till disken.

Och som vanligt så är marmorbänken proppad med gott i olika skålar o fat.

Fint att mixa både korg, porslin och glas med olika frukt o grönt. Mandarinens tid är nu, så passa på att njuta!

Färska kryddor i patinerade lerkrukor tycker jag är så fint i kök – plus att jag älskar att slänga på några blad basilika på frukostmackan, och då är det extra härligt att ta dom från krukan här på hyllan.

Vy från kökssoffan – panelen i hallen och delar av köket.

Tallrikar på väggarna är ju så engelskt och fint! Har börjat mer o mer med det. I vardagsrummet ska jag bygga upp en riktigt stor samling av olika mönstrade tallrikar. Den här svamptallriken är också den från franska Astier de Villatte. Deras produkter är ju dom dyraste, men också dom allra tunnaste o finaste!

Vid 19-tiden ska jag, brorsan och mina föräldrar gå upp till byn och äta middag. Men nu ska jag slå igen datorn och fortsätta njuta av den sprakande brasan och min bok en stund till. Hoppas du haft en härlig helg! Visar bilder från min helg här i fjällen snart, helt magiskt här. Hej på en stund!

50

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam