Senaste loppisskörden

Hej!! Blev några dagars tystnad, har totalt varit i en inredningsbubbla, konsumerat en viss typ av inredning och inspiration, frossat i Instagram och Pinterest medan jag gått omkring på loppisar – och hittat så mycket nytt fint som passar helt i den stil jag så kärat ner mig i.

Har gjort om köket lite, ska visa. Har ju kärat ner mig i allt som rör Italien, men i botten av mig är jag ändå helt o hållet kär i allt som är franskt – croissant, baguetter, joie de vivre (glädjen att till livet), och maten och det där som är lite fint. Så min lägenhet från nu, blir ett möte mellan Italien och Frankrike. Köket blir mer franskt medan vardagsrummet, mer italienskt med rutig duk, citroner och lerskålar… Iallafall till en början, kanske blir franskt även där haha.

O vad är franskt tänker du kanske. Det är ju massor såklart. Men porslin till exempel, den italienska stilen är mer lerskålar och lerkrus, lite nött och rustikt, medan det franska är lite finare – mycket vitt porslin, ett speciell tyg av vitt porslin, inte Ikea, det ska vara rätt, lite tjockt o fint.

Ska visa o babbla mer om det här så klart! Det ända jag tänker på just nu är olika sorters porslin som jag ska leta efter, kopparkastruller, bunkar i koppar, ett speciellt redskapskrus som jag vill hitta på loppis, massa saker jag ska baka och maträtter jag ska laga för första gången – allt franskt såklart. Även beställt en helt otrolig kokbok…. Ska frossa med er i ett fullmatat inlägg, ska bara skriva det, lovar. Då kommer allt klarna.

Nu till lite små loppisfynd som jag gjort det senaste, så tar vi stora skörden när jag fotat den…

Fastnar väldigt mycket för glaskannor nuförtiden. Oftast har dom ingen märkning under och kostar allt mellan 15-50kronor. Iallafall dom jag köpt. Tycker denna var så fin. Fin form och en superbra hällpip!

Två små skålar som man kan ha bär i i kylen, eller som glasskålar. Förmodligen köpta på resa av någon, sånt gillar jag!

Har levt i tron att jag har så mycket vaser, men det har inte stämt. Så nu spanar jag efter många små vaser. Fint nu på sommaren när man hittar nån skör smörblomma eller så i ett dike. Gillar sånna här vaser på fot väldigt mycket just nu – känns lite petit o franskt.

Och så hittade jag en bok jag letat efter som jag visade i ett tidigare inlägg – Presidentens Hatt.

Det var några små fynd. Ska fota alla fynd jag gjorde i måndags, i tisdags och även allt jag fyndade idag, så mycket vitt fint porslin, ska visa hur allt kommer till sin rätt så fint i mitt kök.

Idag har jag tagit årets första bad. Underbart!!! Det blev tre svängar i vattnet och massa sol och läsning på stranden. Galet varmt denna Nationaldag. Just nu sitter jag i fåtöljen i vardagsrummet med alla fönstren helt öppna och det är minimalt med drag… Vilken sommar fick har fått dom senaste dagarna, helt fantastiskt!!!

Ikväll såg jag och brorsan Veronica Maggio på Grönan. Inget slår Stadion 2016, men Gröna Lund en varm sommarkväll med klarblå himmel, kvällssol, sommarkläd och Maggio som spelar live, ja det är inte fel nånstans. Efter konserten cyklade vi till ett hotell på Strandvägen och tog en kaffe när solen gått ner – sen cyklade vi hemåt o nu sitter jag här. Galet sugen på tea, så ska nog göra mig en kopp.

Bloggar imorgon, lovar! Ska inte va tyst nå mer nu, ska dela med mig av min bubbla jag är i. Hörs då!!

30

1 Comment

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam