Städat ut julen… & peppat vår!

Måndagkväll – hemma i Stockholm igen efter två veckor uppe i norr. Känner mig utvilad efter helt galet härliga dagar där. Dock alltid vemodigt att lämna huset eftersom det dröjer så lång tid innan jag ser det igen, men också väldigt härligt att komma tillbaka och börja det nya året.

Kom till Stockholm vid tvåtiden. Har hela eftermiddagen städat ut julen och städat mest överallt faktiskt. Så skönt att packa bort allt pynt och i samma veva göra en vårstädning. Nu fattas bara vårblommor och någon ny grön växt, så är jag vårpepp fullt ut!

Dock ser jag gärna att det kommer snö och blir en riktig vinter iallafall någon månad till. Vill gå runt djurgården i krispig vintersol.

Amaryllisen har blommat ut, så imorgon ska jag titta förbi en blomaffär för att se om jag kan hitta nått grönt.

Så pepp på att slutföra renoveringen i lägenheten. Om två veckor kommer mina föräldrar och då ska vi bygga för min systers och min lägenhet så att dom blir två. Vi har ju två nu också, men förra ägarna gjorde en lägenhet av två och nu återställer vi så att det blir två lägenheter. Och det som fattas är att stänga igen väggen i våra respektive hallar.

Buxbomkransen är nerpackad i jullådan, får se om den är fin nog att komma upp här nästa jul.

Mina fikonträd har aldrig gått in i vintervila, men i år tappade dom alla bladen. Såg visserligen nu att det finns små knoppar som är på gång – så var kanske en väldigt kort vila dom tog…

Nu ska jag sova. Är urtrött! Imorgon blir det frukost hemma, har fyllt kylen med massa godsaker och efter det bär det av mot butiken för inventering. Tråkigt men så viktigt! Har inte inventerat lagret på över ett år så det är hög tid.

Ska bli så skönt o sova och längtar redan nu till frukosten och mitt morgonbad haha. God natt!

33

6 Comments

  • Hej! Jag har ett tips åt dej angående buxbomskransen som jag fick för flera år sedan, och det var att frysa in den! Kul va men då håller den sej precis lika fin. / mvh Marie

    • Jasså!! Ska jag komma ihåg till nästa år, nu är dom redan på vinden… Fin helg till dig! 🙂

  • Älskar all färg och alla växter i ditt hem! Och jag har ett önskemål; Kan du inte göra ett inlägg kring alla dina växter och berätta hur du tar hand om alla olika sorter? 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam