Tankar kring mitt kök!

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Det börjar hända saker i köket så tänker att det är dags att prata lite kök. Så peppad!
Sen jag flyttade in i höstas har jag ju använt mig av min systers kök, alltså inte haft något eget kök till min lägenhet.

För dig som inte hängt med i svängarna, så har vi köpt två lägenheter på samma plan i vårt hus som vi bott i sen vi flyttade till Stockholm. Dessa två lägenheter är två lägenheter som slagits ihop till en stor trea – men vi gör nu om dom till två lägenheter igen. Så därför har jag inte haft kök i min lägenhet, men vi har kvar öppningen till lägenheterna, så jag går idag genom min hall o sen vidare in i Sannas lägenhet och därmed köket. Hänger du med?

Men nu börjar det alltså närma sig ett kök i min lägenhet, så att vi kan bygga igen öppningen och göra dom till två lägenheter.

 

Och det här har jag så mycket tankar kring nu. I mitt huvud är det mesta klart faktiskt. Så vill mest att elektrikern ska komma, rörmokaren lika så och mitt stora fönsterparti som delar av sovrummet från köket – ska komma på plats!

Här ovan har jag ett kollage på känslan jag vill komma åt. Mycket ljusinsläpp, eftersom en hel vägg kommer vara i spröjsat glas. Marmorskiva som kommer ligga ovanpå min bänk som jag vann på auktion. Tänk kök i Paris möter atelier september i Köpenhamn – då är vi i mål.

Mitt kök blir litet men väldigt praktiskt. Diskho i porslin med förnicklad kran. Pärlspont på halva väggen – som målas i en gulvit ton, eller grå med lite gult i sig, eller grönt, inte bestämt mig. Kommer vara några vändor av provmålning innan jag vet vart jag landar. Köksluckorna blir beroende på färg på panelen, citrongula med förnicklade knoppar/handtag.

Fönsterpartiet som avdelar köket och sovrum, ska också målas – även där lite beroende på vilken färg det blir på panelen.
Så panelen kommer ha en färg, luckorna en annan och troligtvis fönstret en tredje – men alla ska gå ihop fint.

Sen bryter vi av det hela med vitt kakel likt bilden i mitten på den sista bilden (den med spisen och den fina spiskåpan). Bryter även av med vit marmorskiva och rostfri spis. Sen diskhon i vitt porslin bryter också av.

Golven då. Idag är det samma som i vardagsrummet och hallen. Men troligtvis målar jag golvet av hygienskäl. Golv och taklister blir vita så dom kommer bryta av fint mot färgen på panelen och färgen på golvet.

Ja och sen är det bara att fylla köket med porslin, färska kryddor, redskap, skärbrädor, glasburkar med frukosttillbehören och annat fint.

 

Kyl och frys då tänker du? Jo dom kommer inte att få plats i köket, utan blir placerade i hallen – där jag bygger in dom och två stora garderober.

Och förvaring i köket blir troligtvis någon hylla som åker upp på någon vägg. Men annars har jag ju mitt porslinsskåp i vardagsrummet och får tänka praktiskt och inte ha mer än vad jag behöver.

Långt inlägg men så här går tankarna. Mer bilder på hur köket ser ut nu, och under renoveringen, kommer att dyka upp snart. På måndag kommer rörmokaren, på måndag hämtar vi även köksbänken jag vann och förhoppningsvis sätter vi in diskho och köksskåpen. 

4

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam