Tillbaka till en söndag i maj ?

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Fredag och har precis kommit innanför dörren efter en eftermiddag ute på Djurgården med Sanna och Reidar. Vi tog med oss baguetter, kaffe och fika och satte oss på en brygga och gottades oss. Se i Instagramstories om du vill.

Men vad passar inte bättre då, än att ta en titt på en likande dag fast en söndag häromveckan, då det var maj och allt inte hade börjat blomma helt ännu.

Så smidigt med cykel, så vi vuxna får gå i lite raskare takt. Det här även för övrigt min nya favoritplats på Djurgården. Ligger intill Lilla Sjötullsbron och den här gatan heter Prinsessan Ingeborgs väg.

Här känns det som att man är ute på landet eller rent av någonstans på Englands landsbygd. Älskar det! Grönt, lummigt o staket och odlingar mest överallt.

Inne i hagarna står ståtliga björkar och ekar som rena sagoskogen.

Viker men av från Prinsessan Ingeborgs väg till en annan prinsessas väg nämligen Märtas, kommer man till det här huset som kan vara bland det mysigaste jag sett.

Bilden gör det inte rättvis, men det är vita gardiner och enorma pelargoner i varenda fönster, äppelträd, syren och en fin trädgård intill, mitt i allt det gröna med fågelkvitter konstant.

Här genar vi alltid när vi ska till Blockhusudden och fika.

Det här var i mitten av maj när häggen blommade och doftade magiskt!

Svårt att få nog, går och doftar mest överallt…

Bakom där i skogen ser du huset och genar man igenom där i skogen, kommer man hit, till ett minnesmärke för offren i Tsunamin.

Och vidare från det kommer man till vattnet o promenadsträckan som är ut till Blockhusudden. Här bara går jag o släpar fötterna, insuper allt det gröna o fina, doftar syren och spanar in mellan buskarna för att se hur dom som bor här ute, har det i sina trädgårdar, så nyfiken!

Hav och solglitter!

Framme! Årets första fika på Cafe Blockhusudden.

En favorit!!

Vi slog till på en massa goda grejer. Reidar älskade bullen, mackorna är saftiga och goda och pajerna med vaniljsås, mmmmmm!!!!

Och satte oss under ett av äppelträden.

Kaffet får man i en lite fin egen kanna. Finns även te och massa annat gott här!

Och kanske det bästa. Att avsluta med årets första kulglass. Sen dess har det blivit ett x antal kulglassar om vi säger så!

Sen går vi samma väg mot bilen och njuter av allt det fina ännu en gång.

Typ så såg min fredag ut också, fast utan glass för dom hade stängt idag. Men fika, syrendoft, fågelkvitter, hälsa på kossor och annat somrigt fick vi i stället.

Nu ska jag laga middag och så blir det en fredag hos Sanna med mat och Ett fall för Vera på Svtplay. Lagom fredagsmys. Imorgon kommer äntligen mina föräldrar hit och vi ska ses på avstånd första gången på över tre månader!! Och på söndag ska vi om vädret tillåter åka och bada alltihop på Lidingö.

Så min helg kommer bli finfin! Hoppas din blir det med! ?

30

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam