Uppdatering kring köket

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Nu började det hända en massa skoj i köket. Så dålig på att visa bilder under renovering, dels för att allt ser så fult ut, men tycker alltid att det är kul att se andras sådana bilder. Därför kommer här ett inlägg med sånna bilder.

Så nöjd med mitt kakel. Inget wow kakel men kommer göra sig så bra i slutändan! Lovar!

Knoppar tror jag blir dessa från Byggfabriken. Färg på luckorna ska jag testa mig fram till nu i helgen.
Var inne hos Byggfabriken igår och köpte med mig tre olika kulörer av deras linoljefärg. Ska bli så spännande!
Mer om färgval i ett annat inlägg väldigt snart. Ska visa alla provmålade alternativ.

Kranen är från Ikea. Även den kommer sista som en smäck. Ingen wow kran, men det gäller att lägga slantarna där dom gör mest och i mitt fall har det varit golv, spis, fönsterparti och marmorskiva.

Det här är vyn från hallen. Kakel från golv till tak på höger sida och panel på vänster sida.

Gipsväggen hade jag tänk kakla men börjar vackla…. Var det så man hade förr? Eller var det istället bara stänkskydd? Kanske blir fint med kakel… Vacklar som sagt. Får se vart det landar.

Andra halvan av väggen blir ett glasparti med fina spröjs.

Blir väldigt fint med porslinsdiskho mot kromat!

Panelen med spackel på alla hål. Här ska slipas och målas…. En strömbrytare i porslin från Byggfabriken ska införskaffas.

Ska snacka kulörer i ett annat inlägg, men försöker hitta rätt ton som kan möta det vita kaklet och vita porslinshon. Sen blir det troligtvis en annan färg än panelen, på socklar och foder samt golv och luckor.

Från porslinshons slut och till kaklet kommer det vara en lång marmorskiva.
Det blir ett litet kök men jag har i minsta detalj gjort det så praktiskt som det är möjligt.
Lång arbetsbänk, stor diskho, lådor istället för diskmaskin och en öppen förvaring under den gamla arbetsbänken jag köpt på auktion – för till höger här i bild kommer min spis att stå, så det hade inte gått att ha stommar med lådor hela vägen här, för då hade dom inte gått att öppna eftersom spisen ska få plats.

Golvsockeln blir hög och fin. Golvet ska troligtvis målas men inte bestämt mig. Tänker att det är mest praktiskt om det är målat.
Sen har jag en känsla av att golvet inte går så bra ihop med den fina gamla arbetsbänken…

Så här ser det ut just nu, förutom att spisen faktiskt kommit på plats! Så den får du se en annan gång. Nu är nästa steg att få hit en elektriker som kan fixa så att jag kan starta spisen, och fixa avloppet, provmåla, montera fast köket helt, beställa marmorskiva och sen är det bara börja laga mat!!!!! Så peppad!!! Innan sommaren kommer det stå klart. Kan knappt förstå men så är det.

Aja. Nu ska jag göra sallad sen är fredagsmiddagen serverad framför en film, kanske det blir Solsidan filmen…

6

2 Kommentarer

  • Va kul att få se och hänga med på resan, som du säger- sällan man får det och såå kul att få göra det. Spontant skulle jag ha satt kakel på gipsskivan också för att knyta ihop väggarna. Hur som helst! Kommer bli så snyggt! ??????

    • Vad kul att du gillar det lika mycket som jag! Så kul o se förvandlingen! Tack för input! Lutar åt att det blir kakel som tänkt 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam